5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kaçarak evlendiler düğünde ayrıldılar

Düğün salonunda takı merasimi sırasında fotoğraf çekimi yüzünden çıktığı ileri sürülen kavga neticesinde damat ve gelin ayrıldılar.

Balıkesir'de kaçarak evlendikten sonra ailelerin barışmasını sağlamak amacıyla düğün yapan genç çift, en mutlu gecelerinde kavga ederek ayrıldı. Düğün salonunda takı merasimi sırasında fotoğraf çekimi yüzünden çıktığı ileri sürülen kavga neticesinde damat ve gelin ayrıldılar.

Edinilen bilgiye göre, dün gece meydana gelen olay Balıkesir'deki bir düğün salonunda yaşandı. Dursunbeyli olan Dur ailesinin kızları Fatma Dur (20) 6 ay önce tanıştığı Bahadır İbalar (21) ile anlaşıp evlenmek amacıyla kaçtı. Ailesinin izin vermeyeceği korkusundan sevdiği gençle kaçıp resmi nikahla evlenen Fatma İbalar, bir süre sonra ailelerin ikna edilmesiyle gerçekleşen düğünde büyük hüsran yaşadı.

Düğünde salona giren genç çiftler alkışlarla karşılandı. Dans edip yakınlarıyla birlikte oynadıktan sonra takı merasimine geçilen düğünde aileler ve misafirler gelin ve damada takılarını taktılar. Takıyla birlikte aile yakınlarıyla fotoğraf çekilen genç çiftten gelinin annesini fotoğraf karesine almak istemesine damat tepki gösterdi. Sözlü münakaşa yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Damat Bahadır İbalar iddiaya göre önce gelini yumrukladı ardından kayınpederi Ali Rıza Dur (41) ve gelinin kardeşi Ercan Dur'u (17) yumrukla darp etti. Tartışma sırasında boynundaki takı kurdelesini ve kolundaki bilezikleri çıkarıp yere attığı iddia edilen gelinin boynundaki gerdanlığı da bir başkası almak istedi.

Damat Bahadır İbalar ve üvey annesi Fatma Yazıcı ile yanlarındaki Yasemin isimli bayanın takıları toplayıp salondan çıktıkları damat ile birlikte araca binip kaçtıkları bildirildi. Bir anda karışan düğünde sinir krizi geçiren gelin eve götürülürken damat ve üvey anneden şikayetçi olan Ali Rıza Dur ve oğlu Ercan Dur geceyi polis merkezinde geçirdi.

Öte yandan, Edremit'in Güre beldesine gittikleri tespit edilen Bahadır İbalar ve Fatma Yıldız'ın polis tarafından arandığı bildirildi. Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan gelin tarafı şikayetlerini tekrarlarken, darp ve yaralama olayının şüphelisi olarak aranan damadın ise talimatla ifadesinin alınması istenildi. Balıkesir'de Maltepe Mahallesi'nde ikamet eden Dur ailesi Bayadır İbalar'ın eşi Fatma İbalar'ı telefonla arayıp öldürmekle tehdit ettiği öne sürüldü. Olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Kaçarak evlendikten sonra en mutlu geceleri olan düğünlerinde hem de fotoğraf çekimi yüzünden aile içinde yaşanan bu tatsız olay salondaki davetlileri üzdü.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 09:27:48
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 09:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?