7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kadıköy Belediyesi'nin borç tepkisi

Edremit ilçesine bağlı Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, eski Belediye Başkanı Sezgin İnan'ın, halk arasında belediyeyi borçsuz bıraktıkları yönünde söylemlerde bulunduğunu söyleyerek, belediyenin eski yönetimden kalma 517 bin 104 TL borcu bulunduğunu açıkladı.

AK Partili Belediye Başkanı Hasan Özel, MHP'li eski başkan Sezgin İnan'ın halkı yanlış bilgilendirdiğini söyleyerek, belediyeyi küçümsenemeyecek miktarlarda borçlar ile devir aldıklarını vurguladı. Eski başkan İnan'ın halk arasında söylemlerde bulunmasını doğru bulmayan başkan Özel, belediyenin bu borçları ödeyebilecek güçte olduğunu, fakat bu tür söylemler ile halkın yanlış bilgilendirilmek istenildiğini hatırlattı.

Eski dönemden kalma toplam 517 bin 104 TL borç ile ilgili ayrıntılı incelemeler başlattıklarını da sözlerine ekleyen başkan Hasan Özel, "Başkan Sezgin İnan'ın 'Belediyemizi borçsuz olarak devir ettik' söylemlerine karşılık olarak bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız. Bu tamamen halkı yanlış bilgilendirme çabasıdır. Bunların önüne geçebilmek için, bizler de devir aldığımız boruçları açıklıyoruz. Kadıköy Belediyesi'nin eski dönemden kalma TEDAŞ'a 35 bin 590 TL, Vergi Dairesi'ne 130 bin TL, bütçe emanetleri olarak 213 bin 631 TL, Edremit körfezi Belediyeler Birliği'ne (Atık Su arıtma Tesisi) 82 bin TL ve parke taş döşeme işlerinden de 22 bin 401 TL kayıtlı borcu bulunuyor. Bu boruçların toplamında da 517 bin 104 TL gibi bir net borç rakamı ortaya çıkıyor. Rakamlar ortadadır ve isteyen araştırabilir. Durum böyle iken nasıl oluyor da, eski başkan Sezgin İnan bu tarz söylemlerde bulunabiliyor bir anlam veremiyoruz. Bu boruçları belediyemiz ödeyecektir. Ama halkımız bilmelidir ki, biz belediyemizin yönetimini bu boruçlar ile aldık. Yine eski başkanın yönetimi zamanında belediyenin sondaj kuyusunun elektrikleri kaçakmış ve bundan dolayı TEDAŞ ile mahkemelik olduk.

Belediyemize ait düğün salonunun üst katının elektrikleri de kaçak çıktı ve bununla ilgili yasal işlemler başlatldı. Kaçak elektrik hatları çekilmiş. 12 yıl önce Eroğlan Mahallemizde yapımına başlanan S.S. Şeyh Muhittin Yapı Kooperatifi ile belediyenin ortak çalışması olarak 'Şeyh Muhittin' adı verilen konutlarımızın durumu da karışıktır. Bu kooperatifin kurucusu Sezgin İnandır ve yönetimi de kendisi yapmaktaydı. Toplam 135 konutluk bu projeden belediyemiz bünyesine 25 konut verilecekti. Sonuçta ise, 100 daire bitirildi ve 91 tanesini sattılar. Şimdi belediyemiz bünyesine 9 tane daire verildi. Yasal olarak almamız gereken diğer daireler için de çalışma başlattık. Borçların dosyaları kalem kalem incelenmektedir. Bu borçlar seçim süresince öderiz nasılsa diye hep ertelenmiş. Beldede resmi bir yatırım yapılmamış. Ortada yapılmış icraatlar olup ta bu borçlar olsaydı bizler bu borcu kabullenebilirdik. Ama ortada bişey yok.

Bu kooperatiften 1 milyon 700 bin TL gelir elde ettiler. Açılımı da, 2007 yılında 700 bin, 2008 yılında 500 bin TL. Bu gelirin 2008 yılındaki kısmı olan 500 bin TL belediyemize gelmiş ve ortada bir proje, yapılmış bir hizmet yoktur. Bu paralar nerelere harcandı? borçlarımızı belediye olarak ödeyeceğiz ama gerçeklerin bilinmesini istiyoruz. Beldemizin E-87 Karayolu kısmındaki giriş ve çıkışlarında düzenlemeler yapmaktayız. Alt geçitimizi, engelli vatandaşların da kullanabileceği gibi bir hale getirdik ve önümüzdeki günlerde tamamen kullanımda olacaktır. Pazar yerinde düzenlemeler yaptık ve olası kazaların önüne geçildi. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?