6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kadıköy'de Şıpşıp Dede Hayrı

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Kadıköy beldesinde geleneksel olarak düzenlenen ‘Şıpşıp Dede Hayrı’ binlerce kişinin kalımıyla piknik havasında gerçekleştirildi.

Seyir Tepesi’nde düzenlenen Şıpşıp Dede Hayrı'nın bu yıl 13.'sü düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı programda sahne alan Mehteran Takımı, vatandaşları büyüledi. Hazırlanan 5 bin kişilik pilav ve ayran kısa sürede tükenirken, okunulan mevlit dikkatle dinlendi. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)Kadıköy Belde Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinliğe, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Kadıköy belediye eski başkanı Sezgin İnan, MHP İlçe Başkanı Halil Can, MHP Kadıköy belde başkanı Erdinç Çolak, Ahmet Kabaklı, meclis üyeleri, oda başkanları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Tüm annelerin Anneler Günü'nün de kutladığı günde binlerce karanfil, hayra katılan annelere dağıtıldı. Kendilerine maddi manevi destek olan herkese teşekkür eden başkan Erdinç Çolak, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ‘Şıp Şıp Dede Hayrımı'zı bu yıl yine yoğun katılımla gerçekleştirdik. Bizlere maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 17:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?