5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kadın çiftçiler yarıştı

BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Balıkesir'de düzenlenen, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" isimli yarışmayı il merkezinden katılan ekip kazandı. Dilek Erginal ve Naciye Kapçak isimli kadın çiftçiler Balıkesir'i Manisa'da yapılacak olan bölge finalinde temsil edecekler. Burada başarılı olan kadın çiftçiler Kırşehir'deki Türkiye finaline katılacak.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın ilk defa 2004 yılında başlattığı, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" isimli bilgi yarışmasının Balıkesir birinciliği tamamlandı. Tarım İl Müdürlüğü'nün bu yıl yedincisini düzenlediği, il merkez ve ilçelerden 15 çiftin (toplam 30 yarışmacı) katıldığı yarışma Balıkesir Ticaret Borsası salonunda yapıldı. Yarışmada 11+4 olmak üzere toplam 15 soru yöneltilen kadın çiftçilerin heyecanlı oldukları gözlendi. İlk 11 soruya bir eksik olmak üzere cevap veren Ayşebacı köyünden katılan merkez ekibi Dilek Erginal-Naciye Kapçak ikilisi yarışmanın sonunda Kepsut ilçesiyle puanları eşit olunca altın sorulara kaldı. Bu bölümdeki soruların tamamını cevaplayan merkez ekibi iki soruda geriye düşen Kepsut ekibini de mağlup ederek şampiyon oldu. İl birincisi olan kadın çiftçileri kutlayan valinin eşi Hümeyra Arslan şampiyon çiftçilere çeyrek altın ödülü ile katılım belgelerini verdi. Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Balcı yarışmanın ikincisi olan Kepsut ekibi Fatma Şahin ve Filiz Özercan'a gram altın ve belgelerini verirken, yarışmanın üçüncüsü olan Ayvalık ekibi Hülya ve Leyla Bozkurt isimli anne ve kızına gram altın ve belgelerini ise AK Parti İGM Üyesi Türkan Buğra verdi. Burhaniye, Gömeç ve Gönen ilçelerinin katılmadığı yarışmaya il merkezi ile Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Dursunbey, Edremit, Erdek, Havran, İvrindi, Kepsut, Manyas, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinden katılan kadın çiftçilere günün anısına birer battaniye hediye edildi.

 

HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Balıkesir il birincisi olan Ayşebacı köyünden Dilek Erginal ve Naciye Kapçak isimli kadın çiftçiler, Manisa'daki bölge yarışmasında Balıkesir'i temsil edecekler. Kadın Çiftçiler Yarışıyor isimli bilgi yarışmasının 2010 yılı finali, 2009 yılında Türkiye birincisi olan Kırşehir ilinde yapılacak. Manisa'daki bölge yarışmasında başarılı olacak ekip ilini ve bölgesini Türkiye finalinde temsil edecek. Balıkesir birincisi kadın çiftçiler hedeflerinin Kırşehir'deki Türkiye finaline gidip burada şampiyon olmak olduğunu söylediler. Balıkesir'deki yarışmayı Vali Yılmaz Arslan ve vali yardımcılarının eşleriyle İGM Tarım Komisyonu üyeleri ve çok sayıda davetli ilgi ve heyecanla izlediler.

BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
BALIKESİR'DE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 15:30:00
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 12:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?