3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kahveci'den Dursunbey'e ziyaret

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Balıkesir'in Dursunbey ilçesine sürpriz bir ziyarette bulundu. Dursunbey ve Alaçam Orman işletmelerini denetleyen Kahveci, ilçede düzenlenen uygulamalı eğitim seminerinde personele ders verdi. 

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Dursunbey'de işletme şefleri ve mühendislere yönelik düzenlenen seminere katıldı. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'in yardımcıları ve Dursunbey Orman İşletme Müdürü Cemal Yeşilyaprak, Alaçam Orman İşletme Müdürü İlhan Keleş, Bandırma, Sındırgı, Savaştepe, Bigadiç, Edremit Orman işletme Müdürlerinin hazır bulunduğu seminerde konuşan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Türkiye'de sadece Dursunbey ilçesinde 2 adet işletme müdürlüğü bulunduğunu, sebebinin ise Dursunbey Karaçamının dünyaca ünlü ve kaliteli oluşundan kaynaklandığını söyledi.
 
Osman Kahveci, göreve yeni başlayan orman mühendislerinin asıl görevlerinin yangın sezonunun kapanmasının ardından gelen dikim ve bakım sezonunda başladığını, özellikle bu mevsimlerde gelişmiş ve gelişecek ağaçların taramasının yapılıp bakımdan geçirileceğini hatırlattı. 

"Bu bakımların yapılıp, yeni dikimlerin olmasıyla birlikte ormanlarımız yenilenebilir hale getirilmektedir" diyen Kahveci, Dursunbey ilçesinin halkının geçim kaynağı kerestecilik olduğunu, mühendislerin de halkın isteği doğrultusunda üretim yapmalarını ve kaliteyi ortaya koymaları için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, "Bu aylar ormancılık için çok önemlidir. Bakım ve rehabilitasyon konularına ağırlık verilir. Ben, mühendis arkadaşlarımın nasıl program hazırladıklarını yerinde görmek ve incelemek için geldim. Genel Müdürlüğümüz yıllardır kaçakçılıkla uğraşmıştır. Ama, halkımızın da bu tür eylemlere göz yummaması gerekiyor. Orman muhafaza memurlarımız ormanları aralıksız olarak taramadan geçiriyor. Günümüzde orman kaçakçılığı çok az seviyelere çekilmiştir, tabii ki bu yeterli değil. Yaptığımız araştırmalar neticesinde hazırlanan taslaklar TBMM tarafından çıkarılan kanunlarla da orman kaçakçılığına caydırıcı cezalar da getirildi. Artık bizim için önemli olan, Türkiye'de ormanları korumak, böceklerle ve diğer zararlı hastalıklara karşı bakım ve tedbirlerin alınması çalışmalarını yapmaktır. Bugün artık dünyada tüm gözler ormancılığa yöneldi. 

Nedeni ise felaketin panzehiri ormanlarımızdır. Ormanların bitmemesi akıllı kullanımda saklı" dedi.

ISO ALMAK İSTEYEN İŞLETMELERE 10 BİN YTL TEŞVİK 

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ISO belgesi almak isteyen orman işletme müdürlüklerine 10 bin YTL. teşvik ödeneği göndereceğini açıkladı. Balıkesir'e ve Dursunbey ilçesine ayrı bir önem verdiğini ifade eden Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, "Tüm şef ve müdür arkadaşlarımın herhangi bir derdi, sorunları, keşfettikleri, halk tarafından yapılması istenen ama sizin karar veremeyeceğiniz bir şey olursa hiç kimse çekinmeden beni arasın. İSO belgesi almak isteyen işletme müdürlükleri olursa onlara 10 bin YTL. göndereceğim, varsa taliplisi hemen hazırlıklarına başlasın. 

Dursunbey ilçesinde orman teşkilatı hep olacak. Onun için kısa vadeli düşünmeyin her zaman uzun vadeli düşünen mühendis arkadaşlar görmek isterim. Mühendis arkadaşların dikkatini bir başka konuya çekmek istiyorum, ben Ankara'dan Dursunbey ilçesine geldim, neden? Dursunbey'de değişik teknikler kullanılıyormuş, onun için geldim. Mühendis olarak sizlerin her zaman yeni arayış ve buluşlar içerisinde olmanız lazım" diye konuştu. 

Dursunbey Orman işletmesine bağlı Candere İşletme Şefliği bölgesinde yapılan seminerin ardından Dursunbey Orman İşletme müdürlüğü lokalinde çay molası veren Osman Kahveci, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü birimlerindeki incelemesinin ardından Ankara'ya döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:44:54
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 15:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?