6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kahvede tiyatro gösterisi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde turizme açılan Taylıeli köyündeki köy kahvehanesi, tiyatro salonu haline getirildi.

Köyde şiir yarışmaları düzenleyen kahvehane işletmecisi İrfan Suyabatmaz, Süha Öztartar'ın başlattığı tiyatro çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Köy kahvehanesinde oluşturulan mini tiyatro salonu, son olarak merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin oyununa ev sahipliği yaptı.

Tiyatro salonunda 15. oyunun sahnelendiğini belirten İrfan Suyabatmaz, "Köyümüzde Süha Öztartar'ın öncülüğünde tiyatro kursu açıldı. Daha sonra da tiyatro grubu oluşturuldu. Biz de kahvehaneyi tiyatro salonu haline getirdik. Köyümüzde oluşturulan tiyatro grubu burada 14 oyun sergiledi. Şimdi ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri 'Sigaranın Dumanı' adlı oyunu sergiledi. Oluşturduğumuz tiyatro salonu sayesinde köylüler tiyatro ile tanıştı. Köyümüzde 4 yıldan beri şiir yarışmaları yapıyoruz. Bunun yanı sıra resim sergileri de açtık. Köydeki sosyal faaliyetleri artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin oynadıkları 'Sigaranın Dumanı' adlı oyunu İlçe Turizm Müdürü Ünal Oltulu da izledi. Oyundan sonra oyuncularla oyun yazarı ve yönetmeni Ahmet Nedim Hergül'ü kutlayan Oltulu, öğrencilere birer kitap hediye etti. Öğrencilerin çok başarılı olduklarını belirten Müdür Ünal Oltulu, "Taylıeli köyü turizme kazandırıldı. Şimdi de köydeki bu tiyatro salonu sayesinde köylüler tiyatro ile tanıştı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?