7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kalbiniz Sevgi'ye emanet

ÖZEL SEVGİ HASTANESİ'NDE HAYAT KURTARAN OPERASYONLAR

Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi, bünyesinde verdiği hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Hastanede, "Kardiyoloji Ünitesi"nin hizmete alındığı, bölümün tam kapasite olarak vatandaşların hizmetine sunulduğu bildirildi.

Balıkesir'de geçtiğimiz Mart ayında hizmete açılan Özel Sevgi Hastanesi, mevcut hizmet ağını genişletmek için Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi bölümlerini bünyesine kattı. Bu bölümler için gerekli olan tıbbi donanımın en son teknolojiden oluşturulup, deneyimli uzman doktorların eşliğinde hizmete başladığı bildirildi. Kardiyoloji ünitesinde poliklinik hizmeti için müracaat eden tüm hastalara EKG, EKO ve laboratuar tetkikleri yapıldığını belirten Özel Sevgi Hastanesi yetkilileri, bununla birlikte hekimin uygun gördüğü vakalarda radyoloji, nükleer tıp, efor, holter ve tee işlemlerinin de başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ayrıca, "Anjiyo Ünitesi"nde birbuçuk aylık süreçte anjiyo, stent, balon ve kalp pili işlemleri yapıldığı, anjiyo ünitemiz 24 saat süre ile deneyimli uzman doktorların eşliğinde acil hizmet (primer vaka) verdiği hatırlatıldı. Poliklinik hizmetlerinde kalp ve damar hastalıklarının teşhisi, tedavi işlemlerini yürütmekte olan Kalp Damar Cerrahisi ekibinin, Doç. Dr. Mustafa Emir'in önderliğinde ilk açık kalp ameliyatını bir hafta önce A.E. isimli hastaya yaptığı, operasyonun başarılı geçtiği bildirildi. Aynı ekip, açık kalp ameliyatından 2 gün sonra da, "Aort Anevrizması" ve "Aort Kapak Yetmezliği" rahatsızlığı bulunan Ş.S. isimli hastanın ise çıkan aortunu ve aort kapağını başarılı bir operasyonla değiştirdi. Özel Sevgi Hastanesi yetkilileri, bu operasyonun Kalp Cerrahisi literatüründe en büyük operasyonlardan bir tanesi olduğunun altını çizdi.

 

SEVGİ HAYAT KURTARIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Özel Sevgi Hastanesi Başhekimi Ali Hikmet Karan, kurum olarak önceliklerinin insanlara maksimum kalitede sağlık hizmet vermek olduğunu söyledi. Kısa bir süre içinde hizmete aldıkları bölümlerde gerçekleşen ilk operasyonların başarıyla sonuçlanmasının sağlıkta kalite politikalarını desteklediğini kaydeden Karan, Balıkesir'deki kalp hastalarının artık il dışına taşınmaktan kurtulduğunu, Özel Sevgi Hastanesi'nin tam teşekküllü kalp merkezi bölümüyle bu alandaki boşluğu doldurduğunu söyledi.

Kardiyoloji ünitesinde üstelik hiçbir şekilde, "fark ücreti" alınmadığını vurgulayan Başhekim Ali Hikmet Karan, "Kalpten çıkan ana damarda çok geniş balonlaşma olması ve yine bu balonlaşmaya bağlı olarak kalpten çıkan ana damarda mevcut olan kapağın yeterli çalışmadığı durumda yapılan, hayat kurtaran bir operasyondur. Bu ameliyatta kalpten çıkan ana damar ve ona bağlı olan kapak değiştirilmiştir. Bu şekliyle Özel Sevgi Hastanesi Balıkesir için topyekun faaliyet gösteren tam teşekküllü bir kalp merkezine sahip olmuştur. Hastanemiz 24 saat süre ile Balıkesir halkının kesintisiz hizmetindedir. Böylece, Balıkesir'deki kalp hastası olan vatandaşlarımızın bir başka şehre gidip zorluklar ve güçlükler yaşamasının da önüne geçilmiştir.

Sevgi Hastanesi böyle bir boşluğu doldurmuştur. Hasta ve hasta yakınlarının maddi ve manevi sıkıntılar yaşayarak başka bir ilde kalp ameliyatları ve anjiyo yaptırmasına gerek kalmamıştır. Ayrıca, Sevgi Hastanesi tüm bu hizmetleri, fark ücreti almadan yerine getirmektedir. Tüm bu tıbbi etkinlikler ile beraber hastane binasının modern yapısı ve temizliğine titizlikle sahip çıkılmaktadır. Tüm personelin hasta memnuniyeti odaklı, güler yüzlü, ilgi ve alakalı çalışmaları takdir görmektedir. Ayrıca, hekimlerimizin ilgisi ve bilgisi hastalarımız üzerinde memnuniyet oluşturmaktadır. Bilindiği üzere bir cerrahın deneyimi ve bilgisi bu işi ne kadar uzun süredir yaptığı, kaç hasta ameliyat ettiği ve kaçını sağlığına kavuşturduğu ile doğru orantılıdır. Sayın Doç. Dr. Mustafa Emir hocamızın deneyim ve birikimlerinin önderliğinde kentimize olumlu ve müspet, etik sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz" dedi.

Basın mensuplarına kardiyoloji ünitesinin bölümlerinin gezdirilip uygulamaların canlı olarak izletildiği bilgilendirme toplantısına Başhekim Ali Hikmet Karan, Genel Müdür Yardımcısı Bilal Savaşeri, Kardiyoloji Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Mustafa Emir, Kardiyovasküler Cerrahi Birimi Yöneticisi İsmail Erol katıldı.

ÖZEL SEVGİ HASTANESİ'NDE HAYAT KURTARAN OPERASYONLAR
ÖZEL SEVGİ HASTANESİ'NDE HAYAT KURTARAN OPERASYONLAR
ÖZEL SEVGİ HASTANESİ'NDE HAYAT KURTARAN OPERASYONLAR
ÖZEL SEVGİ HASTANESİ'NDE HAYAT KURTARAN OPERASYONLAR
ÖZEL SEVGİ HASTANESİ'NDE HAYAT KURTARAN OPERASYONLAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 22:20:05
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 00:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?