3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kamyon şarampole yuvarlandı

Balıkesir'de, şarampole devrilen kamyon vatandaşlar tarafından halatlarla çekilerek kurtarılmaya çalışıldı. İkinci bir kazanın daha atlatıldığı olayda ölen ve yaralanan kimse olmazken, devrilen kamyon çekici marifetiyle kurtarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir - Bigadiç yolu Karyağdı mevkiinde meydana gelen kazada, Yüksel Yaşar'ın kullandığı mozaik tozu yüklü 10 ZL 428 plakalı kamyon virajı alamayarak şarampole devrildi. 20 ton yükü ile beraber yan yatan kamyona ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Şoförün yara almadan kurtulduğu kazada, vatandaşlar kamyondaki yükü boşaltmak isterken ışık yetersizliği sebebiyle bir aracın farlarından yararlanmak istedi. Bu sırada ikinci bir kaza meydana geldi. Kamyonun bulunduğu bölgeyi aydınlatmak isteyen özel otomobil geriye manevra yaparken arkada kalan uçurumu fark etmeyince aşağı yuvarlandı. 

Araç, olay yerine gelen çekici ile kurtarılırken şans eseri bu kazada da yaralanan olmadı. Tekrar kamyonu kurtarmaya koyulan vatandaşlar, yan yatmış kamyonu bağladıkları halatlarla kamyonu çekmeye çalıştı, ancak başarılı olamadılar. Devrilen kamyon başka bir kamyona bağlanan halatlarla çekilmek istendi, ancak, halatın kopmasıyla bu girişim de sonuç vermedi. Kaza yapan kamyon nihayet olay yerine gelen kurtarıcı marifetiyle çekilerek kurtarıldı. Trafiğe kapanan yol yaklaşık 2 saat süren kurtarma operasyonunun ardından tekrar normale döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 14:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?