7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kanadoğlu'nun evi arandı

Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki 2 evinde arama yapıldı.

Aramalar esnasında evlerde olan Kanadoğlu'nun arkadaşı avukat Hikmet Doğan Denli, evden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile birlikte Kaya Alnıak ve Burak Reis isimli kişilerin adlarının geçtiği evraklara el konulduğunu öne sürdü.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, jandarma ve cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Tuzla mevkiinde, Arkadaşlar Sitesi ile Ayçiçeği Sokağı'ndaki evlerinde arama yaptığı bildirildi.

Kanadoğlu'nun arkadaşı olduğunu söyleyen avukat Hikmet Doğan Denli, "Sabah 09.45 sıralarında Sabih Kanadoğlu'nun Tuzla'daki evine 2 sivil polis ve ilçe jandarma komutanı gelmiş. Çilingir çağrılarak eve girilmiş. Buradan 3 doküman alınmış. Ekipler 11.30'da ayrılmış. Dokümanlarda Vural Savaş, Kaya Alnıak ve Burak Reis'e ait yazılar olduğunu öğrendim. Bu işin içinde CIA'nın parmağı vardır. Türkiye'deki cumhuriyetçilerden bir nevi rövanş alınmak istenmektedir. Bu iş cumhuriyetçilerin ve Atatürkçülerin galibiyeti ile sonuçlanacaktır" iddialarında bulundu.

Sabih Kanadoğlu'nun Çamlık mevkiindeki evinin bahçıvanı Harun Demir ise evde aramalar yapıldığı esnada kendisinin dışarıda olduğunu ve polisleri bile görmediğini söyledi. 

Olayı başkalarından öğrendiğini belirten Demir, basın mensuplarına bilgi vermekten çekindi.

Önceki haber

Ergenekon soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki 2 evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, jandarma ve cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Tuzla mevkiinde, Arkadaşlar Sitesi ile Ayçiçeği Sokağı'ndaki evlerinde arama yaptığı bildirildi.

Kandoğlu'nun müdahil avukatı Hikmet Denli, "Sabah 09.45 sıralarında Sabih Kanadoğlu'nun Tuzla'daki evine 2 sivil polis ve ilçe jandarma komutanı gelmiş. Çilingir çağrılarak eve girilmiş. Buradan 3 doküman alınmış. Ekipler 11.30'da ayrılmış. Dokümanlarda Vural Savaş, Kaya Altınak ve Burak Reis'e ait yazılar olduğunu öğrendim" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:40:24
Güncelleme :7 Ocak 2009 Çarşamba 22:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?