6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kantaron yağının sırrı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 20 yıldır geçimini Kantaron yağı satarak sağlayan İsmail İpek adlı vatandaş, Kantaron yağının şimdiye kadar bilinmeyen mucizevi sırrını açıkladı.

Yıllardır dağlarda ve kırlarda yılanların yoğun yaşadığı bölgelerden toplanılan Kantaron otunun mucizevi etkisinin sadece Ayvalık bölgesinden üretilen zeytinlerden çıkarılan zeytinyağında gizli olduğunu belirten İsmail İpek, ‘’Bu bölgenin zeytinyağının içinde bekletilen Kantaron otu inanılmaz sonuçlar veriyor. Yıllardır Anadolu’nun pek çok bölgesine ait zeytinyağını Kantaron otu ile bekletip denedim. Ancak en etkin olarak Ayvalık zeytinyağının dizyem olarak adlandırıldığı zeytinyağı asidinin düşük olduğu yağlarda bekleterek, içine yine kattığım karışımlarla elde ettiğim Kantaron yağı mucize ötesi sonuçlar verdi. Bu yüzden de 25 yıl önce Bergama’dan Ayvalık’a göç ettiğimden bu yana Bergama dağlarından toplanan Kantaron otlarını, Ayvalık zeytinyağlarıyla harmanlayarak Kantaron yağını elde etmeye gayret ediyorum” dedi.

Yoksul vatandaşlara çoğu zaman yardım amaçlı olarak, mucizevi Kantaron yağını ücretsiz verdiğini söyleyen İpek, “Kantaron yağını artık bazı doktorlar da hastalara tavsiye ediyorlarmış. Özellikle yanıklarda etkin olan Kantaron Karı koca kavgalarına bile deva oluyor” diyerek, Kantaron mucizesinin sayısız derde deva olduğunu esprili bir şekilde özetliyor.

Hücre yenileyici özelliği bulunan Kantaron yağının; Antiseptik, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici, iltihap önleyici bu mucizevî yağ, daha birçok şifa özelliğini bünyesinde barındırıyor. Hem haricen, hem de içilerek hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Hücre yenileyici niteliği sebebiyle, özellikle yara ve yanıklarda oldukça etkili. Kantaron yağı hem kantaron bitkisinin, hem de zeytinyağının şifasını bünyesinde barındırıyor. Eski çağlardan beri kullanılan kantaron yağının, mikrop öldürücü ve damar büzücü etkisi modern araştırmalarla da kanıtlanmış olduğu belirtiliyor. Mucizevi olarak kabul edilen Kantaron yağının şifa veren bazı özellikleri; Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlıyor.

Kantaron yağı; Antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engelliyor. İltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel oluyor. Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durduruyor. Hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sebep oluyor. Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok ettiği ve büyük bir rahatlama sağlıyor. Yanıklarda ve haşlanmalarda da kantaron yağı bir numaralı yardımcınız olmalı. Yanıkları kısa sürede iyileştirdiği gibi, yanık anındaki acıyı dindirir. Yanığın mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engellemesinin yanı sıra, güneş yanıklarında da kantaron yağından yararlanabiliniyor.

Trafik kazaları sonucu meydana gelen iç yaralanma ve iç kanamalarda hem sürülerek, hem de dahilen içilerek kullanılıp, damar büzücü olmasının etkisiyle, iç kanamaların durmasına yardımcı olduğu biliniyor. Hematomlarda (derideki mavi-mor lekeler), beze şişkinliklerinde ilgili bölgeye sürülüp masaj yapılınca, bu bezelerin kısa zamanda tedavisine yardımcı oluyor. Pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için, cilt bakım yağı olarak yararlanılabiliyor. Kantaron yağının bebeklerin pişiklerinde de çok etkili olduğunu bilinmeyen özelliklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Yine bebeklerin karın ağrılarında kantaron yağı kullanıldığında ağlamaları sona eriyor. Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılıyor. Dahilen kullanımda kan şekerinin düşürülmesine yardımcı oluyor. Yine dâhilen iç ve dış varislerin tedavisinde etkilidir. Bunu damar büzücü özelliğiyle yapan Kantaron yağı, Mide ağrılarında ve mide ülserinin tedavisinde de dâhilen kullanılabiliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 12:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?