7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kapalı havuz müjdesi

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yüzme havuzunda yenilik yaptı. Mevcut olimpik havuza ilave olarak yarı olimpik iki havuzun daha inşa edildiği, ilave havuzların, "kapanır" özellikli olacağı, böylece yaz mevsiminde birkaç ayla sınırlı kalan yüzme sporunun kış mevsiminde de devam edeceği bildirildi.

Balıkesir'de yıllardır özlemi duyulan kapalı yüzme havuzu nihayet gerçekleşecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Aralık 2008'de ihaleye çıkardığı yüzme havuzundaki ek havuz inşaatları, yaklaşık 5 ayda tamamlanma aşamasına geldi. Mevcut havuzun hemen yanına yapılan Yarı Olimpik çırpınma havuzu ile 2 metre derinliğindeki normal yüzme havuzlarıyla beraber havuz sayısı 4'e yükseldi.

İkisi de 25X12.5 büyüklüğündeki yarı olimpik yeni havuzların , "Kapanır Havuz" özelliğinde olduğu bildirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, Kapanır Havuz'un alttan ısıtmalı, doğalgaz sistemli olarak inşa edildiğini, yeni havuzların üzerinin polikarbon malzemeden kapanır özellikli olarak hazırlandığını belirtti. Yeni havuzlar için sıfır filitrasyon sistemi kurulduğu, otomatik dozajlama ile suyun standart sağlık koşullarına sürekli hazır tutulacağı kaydedildi. Toplam 8 bin metrekare alana sahip olan 4'lü yüzme havuzunun 15 Haziran tarihinde tam kapasite olarak hizmete açılacağı bildirildi. Yüzme havuzundaki tadilat ve genişletme çalışmaları sırasında filitrasyon bölümünün üzerindeki atıl haldeki alanı da değerlendireceklerini belirten il müdürü Oğuz Kaynak, burayı çok amaçlı sosyal aktiviteler (düğün, doğum günü vb. kutlamalar) için kullanılabilecek açık salon olarak düzenlediklerini kaydetti.

BAŞARI ZAMANI
Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, yüzme havuzundaki yeniliklerin yıllardır beklenen başarıları da beraberinde getireceğine inandıklarını söyledi. Özellikle yüzme sporunda Balıkesir'in çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Oğuz Kaynak, gelişen imkanlar ölçüsünde elde edilecek başarıların da artacağını söyledi. Yeni havuzlarla birlikte yaz ve kış mevsimi için çok sayıda kulübün müracaat ettiği öğrenildi. İl müdürü Oğuz Kaynak, "Kapanır Havuz" ile ilgili, polikarbon kapanır bölümün ihalesinin ayrıca yapılacağını, bunun için de ödenek gerektiğini, ihalenin yetişmesi halinde önümüzdeki kış mevsiminde kapanır havuzun faaliyette olacağını bildirdi.

Yüzme branşında ciddi başarılar beklediklerini tekrarlayan Oğuz Kaynak, "Amerikalılar bu işi nasıl başarıyorsa biz de başaralım. Gerekiyorsa eğiticilerimiz için dışarıdan uzmanlar getirtip seminer, kurs imkanı sağlayalım. Artık özlenen başarıları elde etmek istiyoruz. Hocalarımız da bu şartlarda başarı için bir engelin bulunmayacağını, kapanır sistem havuz ile zaman ve antrenman eksikliğinin ortadan kalkmasıyla sporcuların çok daha iyi yetişeceklerini ifade ettiler. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki, artık her şey daha güzel olacak. Balıkesir olarak beklediğimiz ve özlediğimiz başarıları da elde edeceğiz, buradan çok başarılı sporcular yetişecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 13:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?