5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kar yolları kapadı

Balıkesir'de kar yağışı sebebiyle Balıkesir-Savaştepe karayolu ulaşıma tamamen kapandı. Edremit yolunda araçlara zincirsiz trafiğe çıkma izni verilmezken Edremit-Çanakkale Yenice arasındaki Hanlar mevkiindeki yol kar yüzünden ulaşıma kapalı.

 Balıkesir merkezde kar yüzünden köy yollarında şu ana kadar bir olumsuzluk yaşanmadığı, köy hizmetlerine bağlı iş makinelerinin kar yağışının etkin olabileceği güzergahlarda hareketli olarak hazır tutulduğu bildirildi. Akşam saatlerinde etkisini daha da artıran kar yağışı Balıkesir-Susurluk-Bursa karayolunda da yer yer etkili olurken yolun trafiğe kapanmaması için karayolları ekiplerinin küreme çalışması yaptığı bildirildi. Balıkesir-Manisa-İzmir, Balıkesir-Susurluk-Bursa-İstanbul, Balıkesir-Edremit-Çanakkale, Balıkesir-Savaştepe-İzmir, Balıkesir Savaştepe-Soma, Balıkesir-Susurluk-Bandırma güzergahlarında kar yağışı sebebiyle yaşanan aksaklıkların giderilmesine çalışıldığı, ana arterlerde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı kaydedildi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın talimatıyla Afet Yönetim Koordinasyon Merkezi'nin de (Kriz Merkezi) teyakkuz haline geçirildiği, tüm birimlerin yaşanabilecek her türlü olumsuz şartlara göre hazır halde bekletildiği bildirildi. Kar yağışı sebebiyle Balıkesir-Bigadiç karayolunda da aksaklıklar meydana geldi. Karyağdı mevkiinde kar yağışı yüzünden yolun kapanması yüzünden yaklaşık 40 aracın mahsur kaldığı, Kriz Merkezi'nin koordinasyonu ile buraya gönderilen İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı arama ve kurtarma ekipleri ile karayollarına bağlı bir ekibin karla kapanan yolun açılması için çalışma yaptığı kaydedildi. Kızılay Balıkesir Şubesi de kar yağışıyla ilgili her an sevk edilmek üzere yeteri kadar kumanya hazırladı.

Öğleden önce yaşanan yoğun yağmur yağışının ardından akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 21:35:05
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 09:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?