5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

'Kara kutu'dan iki de müdür çıktı

Balıkesir polisinin gerçekleştirdiği "Kara Kutu" (K) adlı operasyonda tutuklanan 7 kişiden 2'sinin kamuda müdür, kadın şüphelinin de tapu memuru olduğu açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ile Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonuyla 3 yıldan beri takibe aldığı Sedat-Vedat P. kardeşlerin Ayvalık ilçesindeki faaliyetleriyle ilgili olarak, Balıkesir Ayvalık merkezli toplam 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 50 civarında şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bunlardan birçoğu savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Bir kısmı Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan şüpheliler geçen hafta sonu Ayvalık'ta adli makamlara teslim edilmiş, savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen 10 kişiden biri kadın 7'si tutuklanmıştı.

Tutuklanarak Ayvalık Kapalı Cezaevi'ne gönderilen İ.A., C.A., G.A., A.S., E.G., Ç.E. ve Y.Ş. isimli toplam 7 kişiden Ç.E.'nin eski Halk Bankası Ayvalık Şube Müdürü olduğu, buradan Isparta'nın Gelendost şubesine tayin olduğu, polisin operasyon kapsamında Ç.E. isimli banka müdürünü Isparta'da yakalayıp gözaltına aldığı öğrenildi.

Yine tutuklu şüphelilerden Y.Ş.'nin ise eski adı TEDAŞ olan özelleştikten sonra ise Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) olan elektrik dağıtım şirketinin Ayvalık ilçe müdürü olduğu bildirildi. Tutuklanan A.S. isimli kadının da daha önce Ayvalık ilçesinde görev yaptığı ancak tayin olduğu Eskişehir'de görev yaparken polis tarafından yakalanıp gözaltına alındığı öğrenildi.

Polisin, "Kara Kutu" adlı operasyonu kapsamında gözaltına alınıp salıverilen ve tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldığı belirtilen daha çok sayıda kamu görevlisi olduğu bildirildi. Yurt dışında olduğu belirtilen Vedat P.'in suç örgütünün lideri olarak her yerde arandığı, cezaevindeki kardeşi Sedat P. hakkında da bu operasyon kapsamında ayrıca işlem yapıldığı kaydedildi.

Halen firari 3 kişinin arandığı Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı'nca yürütülen "Kara Kutu" (K) adlı projeli çalışmayla alakalı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:39:01
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 18:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?