6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Karaağaç'ta sıkıntılı dönem

Balıkesir’in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin, 2 bin 200 nüfuslu beldenin yaz aylarında 35 bin civarında nüfusa çıktığını ve belediye imkanlarının yetersiz kaldığını söyledi.

Karaağaç beldesinin yeni Belediye Başkanı Arif Efetekin, belediyenin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyerek, eski dönemden kalan resmi dairelere olan borçlarda kolaylıklar tanınmasını istedi.

Belediyeyi binlerce TL borç ile devir aldıklarını vurgulayan başkan Arif Efetekin, amacının eski başkan ve yönetimine karşı bir tepki göstermek çabası olmadığının altını çizerek, belediyenin sıkıntıda olduğunu söyledi. 2 bin 200 civarında yerli nüfusu bulunan beldedeki nüfusun yaz sezonunda ortalama 35 binlere kadar çıktığını söyleyen başkan Efetekin, belediyenin mevcut imkanları ile bu nüfusa hizmet verebilmenin mümkün olmayacağına dikkat çekti.

Kanalizasyon, çöp, yol ve su gibi yerleşim yerlerinin temel ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için belediye imkanlarının kat kat artırılması gerektiğini söyleyen başkan Efetekin, imkanları artırmak için de belediyenin kasasında para olmadığını belirtti. Efeketin, “Belediyemiz eski dönemden kalma kayıtlı ve kayıtsız binlerce TL borçlar ile mücadele etmektedir. Bu mücadele sürecinde, birde yaz sezonu kapımıza dayandı. En basit bir örnek vermek gerekirse, yaklaşık 35 bin nüfusa ulaşan beldemizdeki tatilcilerin çöplerini toplamaya yetişecek kadar çöp kamyonumuz bile bulunmamaktadır.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile görüşmeler yaptık ve çöp sıkıntımızın geçici olarak çözülebilmesi için yardım talebinde bulunduk. Değerli başkanımız Tuntay Kılıç, yardımcı olabilmek için çalışma başlattı. Belediyemiz, mevcut imkanları ile yaz döneminde halkın ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Bunlarla birlikte mevcut burçların faizleri de işlemektedir. Yetkililerden isteğimiz, resmi yerlere olan eski borçlarımızın hiç değilse faiz ödemelerinin af edilmesi ve ödeme kolaylıkları sağlanmasıdır. Eski dönemden kalma borçların bazıları hakkında resmi yollarla incelemeler yürütülmektedir. Belediyemiz, bu maddi sıkıntılarının çözümü konusunda sürekli çalışmalar yapmaktadır” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?