6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Karadenizliler Kaz Dağları'nda

Balıkesir'in Edremit Körfezi yöresinde yaşayan Karadenizliler, 7. Kaz Dağı Karadenizliler Yayla Şenliği'nde buluştu.

Kaz Dağları, Edremit Körfezi'ndeki Karadenizlileri ağırladı. Burhaniye, Edremit, Ayvalık, Havran ve Gömeç ile Balıkesir il merkezinde oturan çok sayıdaki Karadenizli sabahın erken saatlerinden itibaren Talim Alanı piknik yerini doldurdu. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Havran Kaymakamı Fatih Genel, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı ile çok sayıda davetlinin katıldığı yayla şenliklerinde coşku yaşandı.

Horon tepilen alan toz kalkmaması için orman işletmesini ait arozözle sık sık sulanırken, Karadenizli sanatçılar hemşehrilerini coşturdu. Karadenizli sanatçılar Atalay ile Alev Tekeoğlu türküleriyle izleyenleri coşturdu. Karadenizli TRT sanatçısı İbrahim Can söylediği türkülerle coşkuyu artırırken, çok sayıdaki vatandaş sanatçının fotoğrafını çekebilmek için sahnenin önünü doldurdu. Balıkesir Karadenizliler Derneği Başkanı Halit Mollahüseyinoğlu, Burhaniye Derneği Başkanı Aydın Çolak, Ayvalık Derneği Başkanı Ali Osman Yacızı, Akçay Derneği Başkanı Yusuf Şahin Türk ile birlikte çıktıkları sahneden vatandaşları selamlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Havran Kaymakamı Fatih Genel için hazırlanan hemşehrilik plaketi de Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost tarafından verildi. Yayla şenliğini 7 yıl önce başlattıklarını belirten Burhaniye Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Çolak, "Şenliğimize tüm dernekler destek oldu. Eski devlet bakanlarından Mehmet Ali Yılmaz da büyük destek verdi. Bu şenlikleri devam ettirmeye kararlıyız. Bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza ve sanatçılara teşekkür ediyoruz. Şenliklerdeki coşku her geçen yıl artmaktadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 15:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?