3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Karaya oturan Ro-Ro gemisi kurtarıldı

MARMARA Denizi'nde batma tehlikesi geçiren ve Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Ocaklar Beldesi sahilinde karaya oturtulan Ro-Ro gemisi, içindeki suyun boşaltılmasından sonra yüzdürülerek Erdek Limanı'na yanaştırıldı.


İçinde 13 kamyon, 15 yolcu ve 4 kişilik mürettabatı ile 15 gün önce Erdek'ten Avşa Adası'nda giderken batma tehlikesi geçiren ‘Erdemler 6’ adlı Ro-Ro gemisi, karaya oturtulduğu Erdek'e 5 mil uzaklıktaki Ocaklar Beldesi sahilinde kurtarma çalışmaları sonucunda tekrar yüzdürüldü. Ro-Ro gemisi, beş gün süren kurtarma çalışmaları sonrasında kurtarma gemisi yedeğinde Erdek Limanı'na getirildi. Geminin iskeleye yanaşması çok sayıda meraklının sahile dolmasına neden oldu.

Kamyonlardaki hasarın tesbit edilip karşılanması için Bandırma Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi'nde zarar ziyan tazminat davası açtı. Her iki şirket avukatları, bilirkişi ve Asliye Hukuk hakimi gemiye girerek tesbit çalışmalarına başladı. ‘Erdemler 6’nın Yunan çıkarma gemisinden Türk tersanesinde Ro-Ro gemisine dönüştürüldüğü belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 14:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?