6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kardeş okula ziyarete geldiler

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kardeş okul projesi kapsamında Eskişehir Merkez Ahmet Sezer İlköğretim Okulu, Balıkesir'in Havran ilçesi Kocaseyit Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Eskişehir Ahmet Sezer İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencileri, okul müdür yardımcısı Sinan Bör, sınıf öğretmeni Gaye Şahin, sınıf aile birliğinden Turgut Ulucan ve öğrenci velileri ile bu projenin gerçekleşmesinde önemli katkıları bulunan “Leylek Havada Turizm” işletmesi sahibi emekli öğretmen Gürsel Gedik, Kocaseyit köyünde Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dalyancı, Okul Müdürü Cengiz Karpuz, köy Muhtarı Mustafa Çevik ve köylüler tarafından karşıladılar.

Kahvaltı sonrası köyü gezen misafir öğrenciler ve velileri köyde çeşitli çevre incelemelerinde bulundular. Köylülerle oturup söyleşi yapan öğrenciler ve velileri, Çanakkale Kahramanı Havranlı Kocaseyit’ in manevi huzurunda köyü ziyaret etmekten büyük ve ayrı bir mutluluk duyduklarını belirttiler.

Daha sonra okulda misafir öğrenci ve yetkililer Havran Kaymakamı Fatih Genel’in de katıldığı öğrenci andı törenine katıldılar. Öğrenci andını Eskişehir Ahmet Sezer İlköğretim okulundan gelen 5. Sınıf öğrencileri hep birlikte grup olarak ziyaret ettikleri arkadaşlarına söylettiler. Öğrenci Andının ardından bir konuşma yapan Havran Kaymakamı Fatih Genel; Kocaseyit İlköğretim Okulunu kardeş okul seçip bu ziyareti gerçekleştiren okul müdür yardımcısına ve sınıf öğretmeni ile öğrencilere ve öğrenci velilerine teşekkür ederek Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’ i hatırlayıp onun köyünü ziyaret etmeninde kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirtti.

Genel, öğrencilere bu davranışın çok büyük bir davranış olduğunu söyleyerek tarihine sahip çıkmayan ve onu öğrenmeyenlerin ülkelerine bir gün başka birilerinin sahip çıkacağını bu nedenle kendilerini bu hareket ve duyarlılıklarından dolayı kutladığını ve bu davranışlarının başka okullara, öğrencilere ve öğrenci velilerine örnek olacağını ve örnek alınması gereken bir davranış olduğunu vurguladı.

Andımız töreninden sonra sınıflara girildi. Misafir öğrencilerde okulun 5. Sınıf öğrencileri ile birlikte sınıfa girerek ilk derse katıldılar. Bu sırada misafir öğrencilerin, idareci ve öğretmenler ile öğrenci velilerinin yanlarında getirdikleri bilgisayar, yazıcı, çeşitli kırtasiye malzemeleri öğrencilere hediye edilmesinin ardından öğrenciler ve diğer misafirler Kocaseyit’in Mezarını ziyaret ve Kocaseyit Anıt alanını gezmek için okuldan ayrıldılar.

Kocaseyit’ in mezarı başında öğrencilere Çanakkale Savaşları ve Kocaseyiti’n bu savaşta gösterdiği kahramanlık hakkında bilgiler verildi ve anıt alanına geçildi. Anıt alanındaki sergi salonunu da gezip bol bol fotoğraf çeken ve çektiren öğrenciler öğretmenler ve öğrenci velileri köy meydanına inerek kardeş okul öğrencilerine öğretmenlerine ve köylülere veda ederek köyden ayrıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?