5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kardeşimi geri verin!

BDP'NİN BASIN AÇIKLAMASINA ŞEHİT YAKININDAN TEPKİ

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklaması sırasında, BDP milletvekili Sebahat Tuncel konuşurken Sevgi Alnıdelik ismindeki şehit yakını "Abimi geri verin" diyerek BDP'lilerin üzerine yürüdü.

Bugün Altınoluk beldesindeki anfitiyatroda yapılacak olan BDP'nin konser organizasyonun Edremit Kaymakamlığı tarafından iptal edilmesi üzerine, BDP İl Başkanlığı yönetimi, BDP Altınoluk Belde Teşkilatı'na destek için yanlarına milletvekilli Sebahat Tuncel'i de aldı ve basın açıklaması yaptı. Beldenin Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Sebahat Tuncel, son yaşanan Dörtyol ve İnegöl'deki olayların BDP'ye mal edildiğini öne sürdü. Tuncel, 12 Eylül'de anayasa değişikliğinin boykot edilmesi ve sandıklara gidilmemesi çağrısı yaptı.

Tuncel'in konuşması, bir anda şehit yakını Sevgi Alnıdelik'in, "Neyin tartışmasını yapıyorsunuz? Ben şehit ablasıyım. Sivildi, elektrik mühendisiydi. Neyin konuşmasını yaptırıyorsunuz? Vatanseverler hapiste, PKK mecliste. Allah belanızı versin. Benim ağabeyimi geri verin. Kardeşimi geri verin" diye bağırmalarıyla kesildi.

Öfkeli şehit yakını Alnıdelik, partililer tarafından engellenmek istendi ve jandarma yetkilileri olaya müdahale etti. Bir jandarma komutanı, Sevgi Alnıdelik'i kucaklayarak meydanda bulunan jandarma noktasına kadar taşıdı. Bu sırada Alnıdelik'e bazı vatandaşlar da sözlü destek verdiler. Güçlükle sakinleştirilen Alnıdelik, jandarma binasında fenalık geçirdi. Alnıdelik'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, milletvekili Sebahat Tuncel, yaşanan olaydan sonra konuşmasını uzatmadı ve kendilerinin de anaların ağlamasını istemediklerini söyledi. Tuncel, "Diyarbakır'daki annenin acısı ile buradaki annenin acısını ortaklaştırmadığımız sürece bu ülkede barış olmayacaktır. Onların acılarını ortaklaştırmak, bu ülkede siyaset yapmak iş değildir, onların acılarını dindirebilecek projeler yapılmalıdır" dedi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklaması bunun dışında olaysız sona erdi. Basın açıklaması öncesinde, sabah saatlerinden itibaren polis ve jandarma ekipleri ana yollar ile şehir merkezlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı, kimlik kontrolleri yaptı. Edremit Kaymakamlığı'nın kararıyla ertelenen konser ve şenlik gecesinin 22 ağustos pazar günü Altınoluk Anfitiyatro'da yapılacağı öğrenildi.

BDP'NİN BASIN AÇIKLAMASINA ŞEHİT YAKININDAN TEPKİ
BDP'NİN BASIN AÇIKLAMASINA ŞEHİT YAKININDAN TEPKİ
BDP'NİN BASIN AÇIKLAMASINA ŞEHİT YAKININDAN TEPKİ
BDP'NİN BASIN AÇIKLAMASINA ŞEHİT YAKININDAN TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 21:04:01
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 14:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?