3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

‘Kargo Operasyonu'nda 7 tutuklama

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde vergi borcu bulunan araçlara, sahte belge düzenleyerek fenni muayenesi yapılmış gibi gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 7'si tutuklandı. Diğer 3 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İhbarı değerlendiren Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ile Edremit Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Edremit, Havran ve Burhaniye İlçeleri'nde kendilerini ‘Trafik takipçisi’ olarak tanıtan bazı kişilerin, fenni muayenesi geçmiş ve vergi dairelerine borcu olan araçların sahiplerine vize işlemlerini 250-300 YTL karşılığında yaptırabileceklerini teklif ettiklerini belirledi. Bu kişilerin sürücülerden araçların belgelerini alarak, kargo şirketleriyle İstanbul'a gönderdikleri, buradaki bir kişinin de sahte belge düzenleyerek, araçların vizelerini yapılmış gibi gösterdiğini tespit edildi. Bunun üzerine perşembe günü harekete geçen polis ekipleri, İstanbul, ile Balıkesir'in Edremit, Havran ve Burhaniye ilçelerinde ‘kargo’ adı verilen operasyon düzenledi. Operasyonda 28 zanlı gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 14 sahte fenni muayene yapılmış araç ruhsatı, sahte soğuk mühür, hologram ile çok sayıda ruhsat ve sürücü belgesi ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 18'i Edremit Emniyet Müdürlüğünde ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı. ‘Resmi Evrakta Sahtecilik’, ‘Devleti Zarara Uğratmak’ ve ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçlaması ile dün adliye çıkartılan 10 zanlıdan, A.K., (43) Ü.K., (39) H.G., (27) A.G., (38) S.K., (22) İ.Ç., (46) ve S.Y., (34) tutuklandı. Diğer üç zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 12:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?