5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Karla mücadele sürüyor

BALIKESİR'DE KARLA MÜCADELE

Balıkesir'de kar yağışı sebebiyle meydana gelen olumsuz koşullar devam ediyor. Karla mücadele kapsamında çalışmaların aralıksız sürmesine rağmen il genelinde 80 köy yolu ulaşıma kapalı. 40 köye hala elektrik verilemezken toplam 7 köyde telefonların çalışmadığı bildirildi.

 

METEOROLOJİ DE HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Balıkesir'de dün akşamüzeri aniden bastıran kar yağışı meteoroloji yetkililerini de şaşırttı. Daha önce kar yağışıyla alakalı bir ihbar yayınlamayan Meteoroloji dün akşam saat 20.30'da yerel bir ihbar yayınladı. Meteoroloji Balıkesir Bölge Müdürü Ramazan Özger imzalı yerel ihbarda, "Yapılan değerlendirmelere göre akşam saatlerinde başlayan ve halen devam etmekte olan kar yağışının yarın (perşembe) öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Kar yağışı ve soğuk havanın neden olabileceği olumsuz şartlara (buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar vb) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

 

KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Öte yandan, Balıkesir merkez ve çevresinde kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Balıkesir merkez ile birlikte kar yağışının görüldüğü ilçelerde ulaşıma kapanan toplam 80 köy yolunda yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Kar yağışı sebebiyle Balıkesir merkezde 4, Balya'da 4, Gönen'de 7, İvrindi'de 2, Manyas'ta 3 ve Sındırgı'da 20 olmak üzere toplam 40 köye elektrik verilemiyor. Yine il merkezinde 1, Savaştepe'de 1, Sındırgı'da 4 ve Manyas'ta 1 olmak üzere toplam 7 köyde de telefonlar kesik. Balıkesir'i çevre il ve ilçelere bağlayan tüm ana arterlerin ise tamamen trafiğe açık olduğu ve bu yollarda herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

 

YAĞMUR BEKLENİYOR, SICAKLIK ARTACAK

Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bu geceden itibaren yarın sabah saatlerinde Balıkesir'de yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının en yüksek 4 ila 5, en düşük eksi 1 ila eksi 2 dolaylarında görüleceği kaydedildi. Bu arada, hava sıcaklıklarının yarıdan itibaren 4 ila 5 derece dolaylarında artacağının tahmin edildiği bildirildi. Balıkesir kent meydana gelen kar yağışının ardından yollarda oluşan buzlanmalar ve kar yığınlarıyla ilgili belediye ekipleri gün boyu temizlik yaptı.

BALIKESİR'DE KARLA MÜCADELE
BALIKESİR'DE KARLA MÜCADELE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 19:11:02
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 19:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?