7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

'Katı atık tesisi istemiyoruz'

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, bölgede kurulması planlanan katı atık tesisinin Edincik'e yapılmasını istemediklerini belirterek Edinciklilerin istemediği bir konuya onay vermeyeceklerini söyledi.

Bandırma, Erdek, Edincik ve çevredeki diğer belediyelerin katılımıyla kurulacak olan Katı Atık Birliği'ne Edincik Belediyesi olarak katılmayı istediklerini belirten Başkan Yağcı, ancak kurulacak tesisin beldelerine yapılmasını kabul etmeyeceklerini söyledi. Katı Atık Tesisi'nin kurulması için Bandırma sınırları içinde kalan 87 dönümlük bir alan bulunduğunu belirten Başkan Yağcı, birlik üyesi belediyelere tesisin kurulması için bu yeri teklif edeceklerini söyledi. Katık Atık Tesisi'nin ekonomiye katkı sağlayacak büyük bir proje olduğunu kaydeden Yağcı, "Bu proje çok sayıda kişiye iş istihdamı sağlayacak olan, çevre kirliliğinin çöp sorunun önüne geçecek olan, çöpten gelecek geri dönüşümle büyük ekonomik katkılar sağlayacak olan bir proje. Biz Edincik Belediyesi olarak birliğe katılma konusunu Cuma günü meclis toplantımızda görüşerek karara bağlayacağız.

Genelde bütün meclis üyelerimizle birlikte birliğe girmeyi istiyoruz. Ancak tesisin Edincik'e kurulması gibi birşey şuanda gündemde yok böyle bir çalışma da yok. Edincik mücavir alan sınırları içinde daha önce belirlenen bir alan vardı ancak bu ÇED raporu çıkmadığı için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden gelen yazıyla iptal edildi. Bandırma sınırları içinde kalan 87 dönümlük bir alan var, rüzgar güllerinin yakınlarında. Biz tesisin kurulması için orasını önereceğiz. Tesisin Edincik'e kurulmasını genelde kimse istemiyor, halk istemiyor. Edincik Belediyesi olarak, meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu kararı veririz. Eğer Edincik istemezse bu tesis buraya kurulamaz. Son sözü Edincik halkı söyler. Gerekirse referandum yapıp halkımıza sorarız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 16:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?