6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Katilleri hala bulunamadı

Balıkesir'de üç yıl önce katledilen 10 yaşındaki kuzenler Tuğçe ve Büşra'nın katil yada katilleri hala bulunamadı.

Gözyaşı döken aileler evlatlarına kıyanların mutlaka bulunup adalete hesap vermelerini istedi. Büşra ve Tuğçe'yi ölümlerinin üçüncü yılında anan aileleri lokma hayrı yaptı.
Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar köyünde ikamet eden birbirleriyle akraba olan Karabacak ve Yıldırım ailelerinin kız çocukları Tuğçe ve Büşra, 3 yıl önce (21 Mart 2006) öğle tatilinde evlerinde yemek yedikten sonra okula dönerlerken köy yoluna çıkmadan ortadan kayboldular. Öğleden sonra okula gitmedikleri akşam saatinde anlaşılan çocuklarla ilgili ailelerinin kayıp ihbarı üzerine jandarma soruşturma başlatırken, bütün köylüler çocukların bulunması için seferber olmuştu. Kısa sürede kamuoyuna mal olan olayla ilgili bütün ulusal televizyon kanalları aylarca konuyu gündemde tutmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat ilgilenip ilgili güvenlik birimlerine talimat vermesine rağmen bugüne kadar yapılan çalışmaların hiçbirinden sonuç elde edilemedi. Acılarını yüreklerine gömen aileler hala katillerin bulunmasını ümit ederken, devletin bu küçük yavruları katledenlerin peşini bırakmayacağına olan inançlarını ifade ettiler.

ACILARI YÜREK DAĞLIYOR
Her gün göz yaşı döken ailelerin tek isteği katil yada katillerin bulunup adalete hesap vermeleri. Çaresiz kalan Yıldırım ve Karabacak aileleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Tuğçe ve Büşra'nın katillerinin bulunup yakalanmaları için yardım istediler. Feryatları yürek dağlayan Yıldırım ve Karabacak aileleri, evlatlarını katleden canilere de seslenerek adalete teslim olmalarını istedi. "Biz çocuklarımızın acısını her gün yaşıyoruz. 3 yıl geçti hala katiller bulunamadı. Ama kimse adaletten kaçamaz, Bizden kaçsalar devletimizden kaçamazlar. Devletten kaçsalar bu dünyada ve ahrette Allah'ın elinden kaçamayacaklar" diyerek olayın aydınlanacağı umudu taşıdıklarını, devlet yetkililerine güvendiklerini, şüpheliler yakalanınca başka canların yanmasının da önlenmiş olacağını ifade ettiler.
Üç yıl önce hurharca işlenen cinayet ile katledilen Tuğçe ve Büşra için bugün lokma hayrı yapıldı. Karabacak ailesinin evinde dökülen lokmalar tüm köylülere dağıtıldı. Yanyana gömdükleri çocuklarının mezarlarını ziyaret eden Hanife-Mustafa Karabacak ve Ayşe-Yüksel Yıldırım çifti, katilleri lanetlerken, devlet büyüklerine seslenip yardım istediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 17:19:47
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 17:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?