6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kayan toprağın altında kaldı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir apartmanın çevresinde kazı yaptığı sırada kayan toprak yığınının altında kalan işçi, uzun süren uğraşlar sonunda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Levent Mahallesi'ndeki Volkan Sitesi'nin bodrum katına giren yağmur suyunu önlemek için apartman yönetiminin anlaştığı işçi Zahir P. (37), bina duvarının dibini kazmaya başladı. Yaklaşık 1 metrelik çukurda çalışan Zahir P., yağışlı hava sebebiyle kazdığı toprak yığınının kayması üzerine kazı alanında sıkıştı.

Toprak yığınıyla birlikte kayan taşların da sıkıştırdığı işçi, göğsüne kadar toprağın altında kaldı. Zahir P., bir süre apartman görevlisi İsmail Ö.'nün yardımıyla sıkıştığı
toprak yığınından kurtulmaya çalıştı. İşçinin sıkıştığı yerden kurtulamaması üzerine olay yerine gelen Bandırma İtfaiyesi'ne bağlı kurtarma ekibi, taş kırma makineleriyle uzun süre şahsı kurtarmak için çalıştı.

Soğuk ve yağışlı hava sebebiyle ıslak toprağın altında üşüyen işçi, çalışma sırasında kendisine verilen battaniyeyle ısınmaya çalıştı. İtfaiye ve sağlık ekipleri, yaklaşık 45 dakika süren çalışmanın ardından sıkışan işçiyi kurtarmayı başardı. Kurtarıldıktan sonra su içirilerek kendine getirilmeye çalışan işçinin ayağında kırık ve
ezilmeler olduğu belirlendi.

112 ambulansıyla hastaneye kaldırılan işçi tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 18:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?