5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kayıkçı köyünü sel vurdu

SEL SULARININ ORTASINDA KALAN İNEKLERİ KURTARMA OPERASYONU

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, yoğun kar yağışı ve yağmur sebebiyle Simav Çayı taşarken, sel sularının ortasında kalan bir damda bulunan inekleri kurtarmak için ekipler seferber oldu.

Susurluk'a bağlı Kayıkçı köyü yakınlarındaki Simav Çayı günlerdir yağan kar ve ardından gelen sağanak yağmurla birlikte taştı. 5 bin dönümden fazla tarım arazisi sular altında kaldı. Çay yakınlarındaki bir tarlanın ortasında bulunan Abdullah Çakar'a ev ve yanındaki hayvan damı ise sel sularının ortasında kaldı. İçinde 11 tane süt ineği bulunan dama ulaşamayan hayvan sahibi, hayvanların sağılmadığı takdirde ölecek olması sebebiyle devletten yardım istedi. Susurluk Kaymakamlığı'nın girişimleri sonucu Balıkesir Sivil Savunma Müdürlüğü, Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği ekipleri ve jandarma olay yerine geldi.

Hayvanların sahibi Abdullah Çakar'ı dama ulaştırmak isteyen kurtarma ekipleri, yanlarında getirilen botta motor olmayınca suyu önce ip köprü kurarak geçmek istedi. Ancak suyun akıntısı nedeniyle bu yapılamayınca Balıkesir'den bot için motor getirildi. Ekipler Abdullah Çakar'ı botla sel sularının ortasında kalan dama ulaştırmayı başardı. Operasyon sırasında sel sularında kalan bir köpek de ekiplerin yardımıyla kıyıya çıkartıldı.

911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, bölgede geçtiğimiz yıllarda da seller meydana geldiğini belirterek, özellikle dere yataklarında evleri bulunan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

SEL SULARININ ORTASINDA KALAN İNEKLERİ KURTARMA OPERASYONU
SEL SULARININ ORTASINDA KALAN İNEKLERİ KURTARMA OPERASYONU
SEL SULARININ ORTASINDA KALAN İNEKLERİ KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?