6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kayıt dışı çalışanlara savaş açtı

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kahveciler Gazinocular ve Otelciler Odası başkanı Mustafa Aydoğan dedektif gibi çalışarak üyelerinin mağdur olmaması için kayıt dışı çalışanlara savaş açtı.

Yaz sezonunun başlamasıyla beraber körfez bölgesindeki tatil beldelerinde kayıt dışı kaçak çalışan ev pansiyoncuları ve bunların kaçak kayıt dışı işletilmesine yardımcı olan emlak bürolarının tespit edilmesi ve bunlar hakkında yasal işlemlerin yapılmasını sağlamak amacıyla mesleki denetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydoğan, tek tek yerleri gezerek şok baskınlar düzenlemeye başladı.

Kahveciler Gazinocular ve Otelciler Odası başkanı Mustafa Aydoğan, Otelciler odası olarak mesleki denetim ekibimiz, tatil sezonu boyunca kaçak olarak verilen oda ve daireleri tespit edip Edremit Vergi Dairesi ve diğer kurumlara bildirimde bulunarak bunların kayıt altına alınması ve cezalandırılması sağladıklarını ifade etti.

Aydoğan, ayrıca sektörde bu tür çalışan yerler hizmet kalitesini düşürmekte, hijyenik ve sağlıklı ortam sağlayamamaktadır. Bunun için duyarlı vatandaşlarımızın kayıt dışı kaçak çalışan yerleri mutlaka odamıza bildirmeleri ve tatil için gelen misafirlerimiz mutlaka kayıtlı belgeli yerleri tercih etmelidir. Bu işi onuru ve şerefiyle yapan, aşını ekmeğini kazanan vergisini ödeyen esnaflarımızın hakkını her zaman savunmaya oda olarak devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 12:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?