6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kaymakam çaresizlerin yanında

Balıkesir'in Havran Kaymakamı Fatih Genel, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla halkın sevgisini kazanırken, kamuoyundan da büyük takdir topluyor.

2006 yılında göreve başladığı Havran ilçesinde, eğitime ve köylerin altyapısına verdiği önemle dikkat çeken Kaymakam Genel, yardıma muhtaç kişilere devletin sıcak elini uzatarak çaresizlerin de umudu oldu. İlk gün, "Kapım, 24 saat boyunca herkese açık. Tüm vatandaşlarımızı ayrım yapmaksızın dinleyeceğim ve sorunlara birlikte çözüm bulmaya çalışacağız" diyen Fatih Genel, iki buçuk yıldır kapısını ve cep telefonunu hiç kapatmazken, yardımına koştuğu ilçe halkının acılarını ve sevinçlerini de onlarla birlikte paylaştı. Kaymakam Genel, daire amirlerini vatandaşlar arasında hiçbir şekilde ayrım yapmamaları hususunda uyarırken, bunun da takipçisi oldu. Halkın huzur ve mutluluğu için çabalarken, ilçenin ekonomisiyle de ilgili önemli çalışmalar yapan Kaymakam Genel, "Bütün imkanlarımızı seferber ederek, ilçe ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Havran'ın mevcut potansiyelini en iyi şekilde kullanarak, halka hizmet götürüyoruz. Bütün köylere su götürmenin gayreti içindeyiz" dedi.

SOSYAL YÖNETİCİLİK
Kaymakam Genel, ilçede göreve başlar başlamaz ilk olarak 'Sosyal market' kurulmasını sağladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yoksullara yardım eli uzatılmasını sağlayan Genel, ilçe esnafının ve ilçe dışında yaşayan Havranlı'ların markete katkı koymasını ve markette, gelinlikten kitaba, makarnadan ayakkabıya kadar her türlü ihtiyaç malzemesinin bulunmasını sağladı. Marketten yararlanmak isteyenlerin beyanlarını esas tutarak, gelir durumuna bakılmaksızın tüm vatandaşların istedikleri ürünü ücretsiz alabilmesini sağladı. Fatih Genel, esnaf ve sanatkarlarla toplantılar düzenledi, önce 'askıda ekmek' ve, 'askıda yemek' kampanyalarını başlattı. Kampanyalar kapsamında ilçedeki fakir vatandaşlara ücretsiz yemek verilmesi sağlanırken, uygulamanın denetlemesini de Kaymakam Genel bizzat kendisi yaptı.

37 AİLENİN EVİ YENİLENDİ
Havran Kaymakamlığı tarafından ihtiyaç sahibi 37 ailenin evine onarım ve yenileme hizmeti verildi. 'Sosyal ve Ekonomik Geri Dönüşüm Projesi' kapsamında ilçe merkezi ile köylerde maddi durumları iyi olmayan 37 ailenin evinin onarımı ve yenilenmesini gerçekleştirildi. Projenin, sosyal yardımlaşma adına çok önemli büyük bir önemi bulunduğunu belirten Kaymakam Genel, yaptıkları çalışmanın diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını beklediklerini kaydetti. Bundan başka, ilçede, zeytin yetiştiriciliği yapılmayan köylerde 12 bin 500 adet badem ağacı fidanı dikildi. Havran Kaymakamlığı tarafından, zeytine alternatif olarak başlatılan, 'Bademcilik Teşvik Projesi' kapsamında, Taşarası, Karalar, Hüseyinbeşeler ve Çakırdere köylerinde 12 bin 500 adet badem fidanı dikildi. Kaymakam Genel, söz konusu köylerde halkın yoksulluğunu engellemek ve köylülerin gelir seviyesini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Dört köyde, 'koyunculuk projesi' uygulayan Kaymakam Genel, toplam 31 aileye 15'er adet hayvan verilmesini sağlarken, işsizlik nedeniyle köylerini terk etmeyi düşünen dar gelirli ailelerin, Kaymakam Genel Genel'in projeleriyle köydeki yaşamlarını sürdürmeleri sağlandı. Haftanın bir günü köyleri gezecek olan, bir doktor, bir veteriner, bir ziraat mühendisi, sağlık memuru ve hemşireden oluşan, 'Mobil Sağlık ve Tarım Hizmetleri Grubu' oluşturularak köylülerin sağlık ve tarımsal sorunlarını yerinde çözülmeye başlandı. Köylerde açılan okuma, yazma kurslarına kaymakam da eğitmen olarak katıldı. Kitap toplama kampanyaları ile Havran'daki her köye bir kütüphane kuruldu. Gençlere yönelik sosyal hizmetler sportif etkinliklerle desteklenmesi için çalışma başlatıldı. Köy spor sahaları yenilendi.

ÖNCELİK İNSANA
Başı dara düşen herkesin kapısını rahatlıkla çalabildiği Kaymakam Fatih Genel, insana yönelik hizmetlere öncelik verdi. "Havran'da aç, açıkta kimse kalmayacak' diyen Kaymakam Genel, yeri geldi kendisine telefon eden bir pastayı kendi makam aracıyla hastaneye götürdü. Yeri geldi çocukları tarafından evden atılan yaşlıya ev tutup, dayadı- döşedi. Yeri geldi, işsiz gezdiği için kendisinden iş isteyen genci işe yerleştirdi, mesleği olmayana ayakkabı boya sandığı alarak, günlük harcamalarını karşılamasını sağladı. Özürlüleri de unutmayan Kaymakam Genel, kendisinden yendim isteyen özürlülere de, yeni protez takılmasını sağladı, tekerlekli sandalye gereksinimi bulunan özürlülerin sorunlarını da kendi dost arkadaş çevresini kullanarak çözüme kavuşturdu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere, giyim ve eğitim yardımı yapılmaya başlandı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin giyim ve eğitim ihtiyaçlarını karşılandı. Ayrıca, 23 adet bilgisayar ve 15 adet bisiklet de öğrencilere ulaştırıldı. İlçe esnaf ve iş adamlarının da desteğini alan bu uygulama eğitim dönemi başlarında sürdürüldü. Karne dönemlerinde takdir ve teşekkür alan öğrenciler, bisiklet ve bilgisayar ile ödüllendirilmeye başlandı.

Kırsal bölgeleri dağ turizmine kazandırmak, bir yandan da köylünün gelir sağlaması amacıyla arıcılığın geliştirilmesini hedefleyen Kaymakam Fatih Genel, Taşağarası ve Çakmak köyü arasındaki yol boyuna 6 bin 500 akasya fidanını toprakla buluşturdu. Kaymakam Genel ayrıca, yapımı tamamlanan ve bu Mayıs ayında su tutması planlan Havran Barajı alanında kalacak olan 9 bin zeytin ağacını Havran Köylerine Hizmet Götürme Birliği'ne ait olan 21 bin metrekarelik alana taşımaya başladı. İlçenin tanıtımına da özel bir önem gösteren Kaymakam Genel, belediye ve esnaf odalarının EMİT fuarlarına katılımlarını sağladı. Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından 'Havranlı Koca Seyit'in anısının yaşatılması için, yurt genelinde ödüllü şiir ve resim yarışmaları açtı, kahramanın aynı adı taşıyan köyüne anıt mezar ve galeri yapılmasını sağladı. Ayrıca kendi çektiği Havran fotoğraflarından oluşan sergisiyle Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul'da ilçenin tanıtımını yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 16:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?