6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kaymakam ölümden kurtuldu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde heyelan sonucu kapanan demiryolundaki temizleme çalışmalarını kontrol eden Kaymakam İbrahim Küçük, üzerine gelen göçükten son anda kaçarak kurtuldu.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, bu sabah saat 03.00 sıralarında Dursunbey-Balıkesir arasındaki Kireç köyü yakınlarında meydana gelen heyelanın kapattığı demiryolunda inceleme yaptı.

Küçük, bölgedeki yoğun yağış sebebiyle toprak kaymasının yer yer devam ettiğini, bu sebeple çalışmaların aksadığını, heyelan bölgesine gönderilen iş makinelerinin bazılarının çalışamaz duruma geldiğini bildirdi.

Heyelanlı bölgenin temizlenmesi için Balıkesir Valiliği ve Şentaş Madencilik tarafından bölgeye gönderilen paletli ekskavatörlerin kullanıldığı kaydedilirken, 20 kara işçisinin çalışmalara devam ettiği belirtildi. 1-2 gün içinde normale döneceği söylenen demiryolunun kapalı olması sebebiyle bölgeye gelen yolcu trenlerinin kalkış merkezlerine geri gönderildiği, yolcuların bir kısmının karayolu ile bir kısmının da tren değiştirerek gönderildiği bildirildi.

Bu arada, heyelanlı bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam İbrahim Küçük, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde görevli şantiye şefi Vacit Kahvecioğlu ile beraber çalışmalara katıldığı sırada heyelan tehlikesi atlattı. Küçük ve Devlet Demiryolları Yol Şefi Ali Ekber Demirbilek, demiryolundaki çalışma sırasında üzerlerine gelen göçükten son anda kaçıp kurtuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 20:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?