6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kaymakam'dan okumaya teşvik ödülü

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası gereğince başlatılan okuma azma kursları devam ederken, kursları ziyaret eden Kaymakam Ali Uslanmaz, başarılı olanlara altın ödülü vereceğini açıkladı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşe Zorlu ile birlikte 8 Eylül ve Gazi İlköğretim Okulları ile Bahçelievler Muhtarlığı'ndaki kursları ziyaret eden Kaymakam Uslanmaz, öğretmenlerden bilgi aldı ve kursiyerlerle sohbet etti.

Kursiyerlerin kısa zamanda okuma yazmayı öğrendiklerini öğrenin Kaymakam Ali Uslanmaz, öğretmenler ve kursiyerlere teşekkür etti. Bahçelievler Muhtarlığı'ndaki ziyarette bir konuşma yapan Kaymakam Ali Uslanmaz, "3 kursumuza katılan 35 kişi büyük bir gayretle okuma yazma öğreniyor. Kurslara katılanları kutluyorum. Kurslarda başarılı olan bu bayanlarımıza birer çeyrek altın ile ödüllendireceğiz" dedi.

90 saatlik kursun yarısını geride bıraktıklarını belirten kurs öğretmeni Mustafa Gökalp, "Kadınlar çok hevesli. Onun için de kısa sürede okumaya başladılar. Pek çoğu da ikinci kademe kurslarına katılarak diploma almak istiyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 16:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?