3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kaymakamdan sigaraya sloganlı yasak

Balıkesir'in Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, makam masasına koyduğu, "Kültablamız yoktur" yazısı ile makamında ve kamu kuruluşlarında sigara içilmesini yasakladı. 

KAYMAKAMLIKTA KÜLTABLALARI KALKTI 

Sigarayla mücadele .başlatan Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük'ün talimatı ile kaymakamlıktaki tüm kültablalarının kaldırıldığı bildirildi. Sigaranın insanlar üzerindeki etkilerine dikkat çeken Kaymakam Küçük, hükümetin 19 Ocak 2008 tarihinde çıkardığı 5727 sayılı Sigara İçilen Alanların Daraltılması Kanunu'na vatandaşları alıştırmak için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe girecek olan kanunda sigara içilebilecek alanların sınırlandığını kaydeden İbrahim Küçük, "Halkımızın büyük bölümü sigarayı bırakmaya kadar gidecektir, buna yürekten inanıyorum. Şu anda bile sigarayı bırakanlar var. Kaymakamlıkta ve kamu kuruluşlarında aldığımız bu karar ile şu anda bile sigarayı bırakanlar var" dedi. 

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, üzerinde, "Kültablamız yoktur" yazılı kartları tüm resmi dairelerdeki masa ve sehpaların üzerine koyduracağını, ilk uygulamasını kendi makamında denediği bu sloganlı yasak yönteminin başarılı olacağına inandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?