3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kaz Dağları için 75 bin imza toplandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir araya gelerek Kaz Dağları'nda siyanürle altın aranmasına tepki gösteren çevreciler, topladıkları binlerce imzayı 9 ayrı makama göndereceklerini belirtti. 

Güney Marmara Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Şubesi öncülüğünde bir raya gelen ve kendilerini "Güzel Edremit Körfezi'nin Bekçileri" diye tanıtan çevreciler, başlattıkları "Kaz Dağları ve Marda Dağı'nda siyanürlü altına hayır-Madencilik Yasası değişsin" isimli imza kampanyasında 75 bin imza topladı. Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasında sloganlar atarak tepkilerini dile getiren çevrecilerin önderi Mehmet Akif Öznal, mücadelelerinden dönmeyeceklerini söyleyerek, "Körfez halkı bu imzalarla mücadelemize destek verdiğini ortaya koydu. İmzalarımızı 9 ayrı makama ileteceğiz. Balıkesir, Çanakkale ve Ankara'ya gidip yetkili makamlara imzaları teslim edeceğiz. Maden yasası değiştirilene kadar mücadele edeceğiz. Yaşam alanlarımızı hep birlikte savunacağız. Yaşam alanlarımız vatanımızdır, vatanımızı savunacağız. Kaz Dağları ve Marda Dağı'nda siyanürlü altına hayır" dedi. 

Meydanı dolduran çevrecilere vatandaşlar da destek verdi. Öznal'ın konuşmasının sık sık atılan sloganlarla kesildiği ve emniyetin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 16:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?