3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kazazede köpek ameliyat edildi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bir trafik magandasının ezdiği köpeğin bacağı ameliyatla kesildi.

E-87 karayolunda geçirdiği kaza sonucu ön sol bacağı parçalanan Sibirya kurdu
hayanseverlerin yardımı ile ameliyat edildi. Edremitli emekli eczacı Yalçın Uluğkay tarafından Akçay'a götürülen sevimli köpek burada veteriner hekim Işıl Tesch ve Uğur Duran tarafından ameliyata alındı.

2 buçuk saat süren ameliyatla köpeğin parçalanan bacağı kesildi. Veterinerler sevimli köpeğin bacağını kaybetmesine rağmen yaşayacağını söyledi.
Köpeğin bacağının parçalanmış olduğunu belirten veteriner Işıl Tesch, "Köpek bize getirildiğinde durumu çok kötüydü. Bacağı parçalandığı için kesmek zorunda kaldık. Ancak üç bacakla hayatına devam edecek. 15 gün pansumanı yapılacak" dedi.

Köpeğin yaşayacağını duyunca sevinen Yalçın Uluğkay, "Köpeğe araba çarpıp kaçmış. Hayvan parçalanmış bacağı ile günlerce gezmiş. Burhaniye'de Yasemin Demirpek görmüş, bizi aradı. Köpeği Tülin Eyüpoğlu evine götürüp korumaya almış. Oradan da biz aldık. Şimdi ameliyat oldu. Bacağını kaybetti, ama yaşayacak. Köpeği yaralı halde gören bazı vatandaşlar zabıtayı aramış. Ancak zabıta ilgilenmemiş. Sibirya kurdu olan bu hayvanı iyileştikten sonra internetten sahiplendirmeye çalışacağız. Belki bakacak bir hayvansever çıkar. Çıkmazsa da ben bakacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 15:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilan IP: 212.175.115.xxx Tarih : 9.01.2009 09:57:25

bu köpeğin halini görünce çok üzüldüm bir hayvan sever olarak geçmiş olsun