5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kazdağı’nda horon sesi

KARADENİZLİLER KAZ DAĞLARI’NDA EĞLENECEK

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 8. Geleneksel Kazdağı Karadenizliler Şenliği için hazırlıklar yapılırken, tüm körfez halkının şenliğe beklendiği açıklandı.

Şenliğin 27 haziran Pazar günü kutlanacağını belirten Burhaniye Karadenizliler Derneği Başkanı Aydın Çolak, Kazdağı’nda Horon sesinin yükseleceğini söyledi.

Şenliğin körfezdeki tüm Karadenizliler derneklerinin işbirliği ile düzenlendiğini belirten Aydın Çolak, etkinliğe çok sayıda sanatçının katılacağını söyledi. Şenliğin Kral Karadeniz TV tarafından canlı olarak yayınlanacağını belirten emekli öğretmen Aydın Çolak, “Pazar günü Kaz Dağları’nda buluşuyoruz. Hanlar Talim Alanı mevkiinde düzenlenecek şenliğe Altınoluk’tan Altınova’ya kadar tüm Karadenizliler katılacak. Şenliğe Karadenizli olmayan vatandaşlarımızı da bekliyoruz. Necati Selvitop’un sunuculuğunu üstleneceği şenlikte Cimilli İbo, Onay Şahin, Bizim Gönül ve Seyfettin Çakıral gibi sanatçılar sahne alacak. 27 Haziran Pazar günü saat 8.00 den itibaren Cumhuriyet meydanından otobüsler kalkacak. Şenliğin coşkulu geçmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 14:13:03
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 14:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?