6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kazdağları yanıyor!

Kazdağı eteklerinde akşam saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alınamadı.

Kazdağı'nda orman yangını çıktı. Balıkesir sınırları içinde kalan Kazdağı eteklerinde akşam saatlerinde başlayan yangının kontrol altına alınamadığı, şu ana kadar yaklaşık 20 hektarlık ormanın tamamen yandığı bildirildi.

İHA muhabirine bilgi veren Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, saat 19.30 sıralarında Edremit'in Mehmetalan köyü yakınlarında başlayan yangının kasten çıkarıldığını düşündüklerini, akşam olması ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında Edremit ilçesine bağlı Mehmetalan köyü yakınlarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın Kazdağı eteklerindeki ormanlık alana yayıldı. Hava karardığı için havadan müdahalenin mümkün olmadığı yangına 20 arazöz ve 300 personel ile müdahale edildiğini açıklayan Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, şu anda yangın sebebiyle henüz boşaltılan bir yerleşim birimi olmadığını ancak orman yangınının Ortaoba köyüne ilerlediğini söyledi.

İHA muhabirine konuşan Recep Ateş, "Kazdağı eteklerinde büyük bir orman yangınımız var. Yangın Edremit'in Mehmetalan köyü yakınlarında başlayıp yayılmış. Kasıt olduğunu tahmin ediyoruz. Şu ana kadar gözaltına alınan kimse yok, fakat araştırmalar ve çalışmalar titizlikle devam ediyor. Daha önce aynı mevkide 2 yangın olayı daha yaşanmıştı. Şu ana kadar yangın sebebiyle boşaltılan yerleşim birimi yok, ancak, yangın Ortaoba köyüne doğru ilerliyor. Bütün ekiplerimizle yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz" dedi.

Bölgeye çevre il ve ilçelerden de çok sayıda takviye ekip sevk edildiği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 23:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?