3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kazdağları'nda taş ocağı tepkisi

Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Dereören, Eğmir, Halılar ve Sarnıç köy halkı, Kazdağları'nda taş ocağı açılmasına tepki gösterdi. 

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, AK Parti İl genel meclis üyesi, Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy, İl Genel Meclisi üyeleri Sebahattin Karabulut, Selahattin Yay, Kazdağları'nda kurulması düşünülen yerin zeytinlik içinde bulunduğunu ileri sürerek, karardan acilen vazgeçilmesi gerektiğini belirttiler. Bulut, Havran MHP İlçe Başkanı Halil Sönmez ile birlikte su havzasından su alan köyleri ziyaret ederek, meseleye çözüm bulacağı sözünü verdi. 

Milletvekili Bulut, "Köylünün onayı olmadan ruhsat çıkarılamaz. İl Özel İdaresi'nden aldığım bilgiye göre, açılacak tesiste patlatmaların yapılacağı yerlerin su havzalarına zararını denetleyecek olan İl Özel İdaresi Su Etüt Dairesi yetkilileri, 23.06.2008 Pazartesi günü gelip bölgede inceleme yaparak doğru raporu yazacaklardır. Bizler de konunun yakın takipçisi olacağız. Bu dağlar ve sular sizlerin, sahip çıkın" dedi. 

Köy halkı hep türlü eylemi yapabileceklerini, gerekirse Balıkesir Valiliği'ne kadar yürüyeceklerini söyledi. 

Bu arada, Tarım İl Müdürü Ruknettin Ceyhun , Zeytin Yasası'nın çok önemli ve katı bir yasa olduğunun altını çizerken, "Konu ile ilgileneceğiz, oradaki çalışmaları, bölgesel bir inceleme yaparak açıklığa kavuşturacağız. Herhangi bir suiistimal ile karşılaşırsak verilen ruhsatların iptaline gidebilecek. Bu konuda vatandaşların içi rahat olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 18:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?