3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kedi kurtarma operasyonu

Balıkesir'de, arama kurtarma ekipleri, 15 metrelik kuyuya düşen yavru kediyi kurtarmak için seferber oldu. Yaklaşık yarım saat süren operasyonun ardından düştüğü kuyudan kurtarılan minik kedi, sıcak bir yuvaya kavuştu. 

Balıkesir itfaiye ekiplerine bağlı arama kurtarma timi, yavru bir kedinin kuyuya düştüğü ihbarını aldı. Maltepe Mahallesi Ertuğrul Gazi Sokağı üzerindeki metruk bir evin bahçesinde kuyuya düşen kediyi kurtarma hazırlıklarına başlayan arama kurtarma timine vatandaşlar da yardımcı oldu. Kedi sesine kulak vererek yön tayin eden vatandaşlar, yavru kedinin sabah saatlerinde kuyuya düştüğünü söyledi. Yaklaşık yarım saat süren operasyonda 15 metrelik kuyuya düşen yavru kedi kurtarıldı. Üç kişiden oluşan arama kurtarma timi, çelik halatlarla ve kurtarma ipleri ile gerekli tedbirleri aldıktan sonra kuyuya inmeye çalıştı. İlk denemede başarısız olan operasyonda, kuyu derinliği fazla olduğu için kediye erişilemedi. Kuyuya ilk giren tim görevlisi kuyu içinde su bulunmadığını, naylon poşetler ve içki şişelerinin bulunduğunu ekip arkadaşlarına aktardı.
 
Arama Kurtarma Ekipleri amiri Burak Çankaya, diğer ekip arkadaşının 15 metre derinlikte uzun bir uğraş vermesinin ardından özel ekipmanlarını giyerek ikinci operasyonu gerçekleştirdi. 10 yıldır arama kurtarma timinde görev yapan Burak Çankaya, daha önce de bu tarz operasyonlar gerçekleştirdiğini, böyle durumlarda kuyulardaki gaz birikmesinin tehlikeli olabileceğini söyledi. Heyecan dolu operasyonda oksijen ve ışık desteğinden de faydalanan Çankaya, ekibine verdiği direktiflerle kurtarma operasyonunu yönetti. 15 metre derinlikte yavru kediyi çuvala koyarak kuyudan dışarı çıkartan arama kurtarma ekibine vatandaşlar teşekkür etti.
Ekip amiri Çankaya, "Biz bu işe canlı olarak bakıyoruz. Bugün burada kedi değil bir insan da olabilirdi. İşimiz gereği tüm canlıları kurtarmamız gerekiyor. Muhtaç olan herkesi kurtarmak bizim görevimiz" dedi.
 
Yavru kedi, kurtarılmasının ardından ilgi odağı oldu. Bir süre yeşil alanlara yürüyen yavru kediye mahalle sakinlerinden İsmail Ayçiçek sahip çıktı. Ayçiçek, "Daha önce de kedi besledim. Bir tane daha vardı, kayboldu gitti. Şimdi buna bakacağım" dedi. 

Yaklaşık yarım saat süren operasyonda yavru kedi kuyudan çıkartılarak önce doğal ortamına, ardından da sıcak bir yuvaya kavuşturuldu. Mahalle sakinleri kuyunun kapatılmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 14:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?