6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kendi olamadı oğlunu muhtar yapacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Yağcıbedir köyündeki muhtarlık seçimlerini iptal etti.

Yapılan itirazı haklı bulan YSK, köyde 7 Haziran'da seçimin tekrarlanmasına karar verdi. Sabıkası çıktığı için aday olamayan İsmail Bayer'in yerine oğlu Kadir Bayer aday olacak.

29 Mart tarihindeki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Bigadiç'in Yağcıbedir köyünde yapılan muhtarlık seçimini 22 oy fark ile kazanan İsmail Bayer, rakibinin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine muhtarlığı iptal edilince yasal yollardan hakkını aradı. İsmail Bayer, gerekçe olarak 22 yıl önce karıştığı kız kaçırma olayıyla ilgili sabıkası bulunduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Üzerinden 22 yıl geçen bu olay sebebiyle muhtarlığının iptal edilemeyeceğini savunan Bayer, İl Seçim Kurulu'nun iptal ettiği muhtarlığını geriye alabilmek için mücadele başlattı.

Önce Balıkesir İl Seçim Kurulu, ardından YSK'ya giden Bayer'in itirazı haklı bulundu. YKS, 29 Mart Yerel Seçimlerindeki oylamayı ve seçimi geçersiz sayıp seçimin tekrarlanmasını kararlaştırdı, 7 Haziranda tekrar seçime gidecek olan Yağcıbedir Köyü, yeni muhtarını seçecek.

Sabıka kaydı olduğu için tekrar seçimlere giremeyecek olan İsmail Bayer'in yerine ise bu defa oğlu Kadir Bayer aday olacak. 1980 doğumlu Kadir Bayer, en genç muhtar adayı oldu. Adaletin yerini bulmasından dolayı mutlu olduğunu belirten İsmail Bayer, 22 yıl önceye ait sabıkasıyla ilgili adli sicil kaydının temizlenmesi için de yetkili makamlara müracaat edeceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 11:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?