6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kene ile mücadele başladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte keneler ortaya çıkmaya başlarken Tarım İlçe Müdürlüğü de ücretsiz kene ilacı dağıtımına başladı.

Kenelerin hastalık yapıcı etkilerinin yanı sıra hayvanlarda verimi olumsuz etkilediğini belirten veteriner hekim Yavuz Gürel, kene görülen sürülürde ilaçlama yapılması gerektiğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürlüğü kene mücadelesi başlattı. Tarım Bakanlığı’nca gönderilen ilaçları hayvan sahiplerine ücretsiz dağıtmaya başlayan Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, besicileri kenelere karşı duyarlı olmaya çağırdı. Kenelerin bazı yörelerde öldürücü Kırım Kango Kanamalı Hastalığı’na neden olduklarını belirten veteriner hekim Yavuz Gürel, “Bahar aylarının gelmesiyle birlikte keneler de ortayı çıkmaya başladı.

Bunun için ilaçlama yapılmalı. Hayvanlarını kenelere karşı ilaçlamak isteyen vatandaşlarımıza hayvan sayılarına göre ücretsiz ilaç veriyoruz. Keneler çeşitli hastalıkların taşıyıcıları olduğu gibi hayvanlarda büyük verim kayıplarına da neden olmaktadır. Bunun için de ilaçlama çok önemli” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?