7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kent Konseyi genel kurulu yapıldı

Balıkesir Kent Konseyi genel kurulu yapıldı. Belediye Başkanı İsmail Ok'un başkanlığındaki genel kurulda 2 yıl süreyle görev yapacak olan yeni yürütme kurulu seçildi.

Kent Konseyi'ne bağlı olarak oluşturulan 7 ayrı çalışma grubunda da görev dağılımları yapıldı. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Kent Konseyi'nin görüş ve önerilerinin çalışmalarında kılavuz olacağını söyledi.

Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Kent Konseyi genel kurul toplantısına Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Belediye Başkanı İsmail Ok ile başkan yardımcıları ve STK'ların temsilcileri katıldı. Açılış konuşmalarında söz alan Vali Yardımcısı Günay Özdemir ve Belediye Başkanı İsmail Ok, genel kurula katılımın beklenenden az olmasının üzüntü vereci olduğunu ifade ettiler. Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bugünkü toplantıyla ilgili herkesi ve her yeri bilgilendirdik. Bazı kişiler ve topluluklar toplantılarının olduğunu dile getirdi. Toplantının eksikliği toplantıların çakışmasından dolayı olabilir. Ama, ismini yazdırmak isteyen arkadaşlar da bize bildirdiler. Kent Konseyi'nin görüş ve önerileri bizim için klavuz olacaktır" dedi.

Kent Konseyi yürütme kuruluna, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, işadamı Servet Tellioğlu, Mimarlar Odası Başkanı Tevfik Aykul, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Özdemir, iş kadını Nurbin Tüfekçioğlu, Bagiad Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesirspor Kulübü Başkanı Rafet Çetinel, gazeteci Tarık Sürmelioğlu, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Cengiz Sandıkçı, İhsan Kaya, Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Kazım Avcı ve Erhan Çelikel seçildiler. Yürütme kurulunun 2 yıl süreyle görev yapacağı bildirildi. Yürütme kurulunun belirlenmesinin ardından Kent Konseyi'ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan 7 ayrı çalışma grubu için de görevlendirmeler yapıldı.

Gönüllülerden oluşan ve bir kişinin birden fazla grupta yer alabildiği çalışma grupları ve üyelerin isimleri şöyle; "Gençlik Eğitim ve Spor Çalışma Grubu: İlhan Öner, İlhan Güzel, Mehmet Ergün, Celal Karabulut, Kenan Arslan, Kurşat Tosun, Tufan Erol, Mürüvvet Keleş ve Rukiye Taşkan. Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Engelliler Çalışma Gurubu: Eşref Balçıoğlu, İbrahim Durmuş, Hülya Balkanlı ve Mustafa Kutlu. Kültür ve Sanat Çalışma Gurubu: Faruk Öncü, İsmail Acar, Kemal Temiz, Sıtkı Sahil ve Hüseyin Özkanlı. Çevre ve Şehircilik Çalışma Grubu: Hikmet Cesur, Kemal Gökçay, Nuri Çakmak, İlhami Ereler, Tarık Sürmelioğlu, Vecdi Yılmaz, Tevfik Aykul, İbrahim Utku ve Metin Demir. Yerel Ekonomi ve Kalkınma Çalışma Grubu: Servet Tellioğlu, Kurşat Yılmaz, Bihat Güngör ve Rukiye Taşkan.

Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu: Yücel Agalar, Şükrü Yakış, Vecdi Yılmaz, Servet Tellioğlu ve İlhami Eroler. Kadın ve Çocuk Grubu: Mürevvet Keleş, Nurbin Tüfekçioğlu, Hülya Balkanlı, İlhami Öner ve Zekiye Seferbey."

Konsey toplantısında söz alan işadamı Servet Tellioğlu, bu işi gönüllü olarak yaptıklarını söyledi. Tellioğlu, "Bu işin herhangi bir maaşı yok, tamamen gönüllü olarak yapıyoruz. Balıkesir halkına ve Balıkesir için neler yapabiliriz, nasıl katkılarımız olur için buradayız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 19:11:01
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 23:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?