7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kepsut festivale hazırlanıyor

Balıkesir'in Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, geçmiş senelerde kutlanan ancak daha sonra önceki belediyenin tasarrufuyla kaldırılan şeftali festivalinin yerine daha geniş kapsamlı bir kültür ve sanat etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı.

Başkan Cankul'un festival müjdesi Kepsutlu vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan, "Kepsut Kültür Sanat ve 1. Süt Festivali" etkinliğinin her yıl geleneksel olarak tekrarlanacağı ve uluslar arası boyuta taşınacağı kaydedildi.

GÜLŞEN KONSERİ
Kepsut'ta, 17 yıldan beri şeftali festivali adı altında yapılan kültür sanat etkinliği bu yıl Kepsut Kültür Sanat ve Süt Festivali olarak değiştirildi. Kepsut'taki festivalde ünlü sanatçı Gülşen sahne alacak. Üç gün sürecek olan festival 29-31 Temmuz 2009 tarihlerinde yapılacak. İlk gün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayacak olan Kültür Sanat ve Süt Festivali'nde hayvancılık ile ilgili panel düzenlenecek. "Geçmişten Geleceğe Kepsut" isimli fotoğraf sergisinin açılacağı ilk gün etkinlikleri yöresel folklor, Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ve Balıkesirli olan ünlü sanatçı İsmail Özkan ile pop müziği sanatçısı Eda Yıldız'ın sahne alacağı halk konseriyle sona erecek. Festivalin ikinci günü ise yine ilk defa yağlı güreşler yapılacak.

Balıkesirli güreş severlerin de yoğun ilgi göstermesi beklenen ikinci günde yapılacak etkinliklerde mehteran konseri, folklor gösterileri, Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ve Grup Fourchestra'nın vereceği halk konseriyle tamamlanacak. Kepsut Sanat ve 1. Süt Festivali'nin son gününde ise bayanlar arasında sütlü tatlılar yarışması düzenlenecek. Folklor ekiplerinin gün boyu gösterilerde bulunacağı festivalin son gününün akşamında Kral TV VJ Elçin mikrofon şov, Crystals Dans Team gösterisi, 10. Yıl Marşı eşliğinde havai fişek gösterisi ve Gülşen'in sahne alacağı halk konseri verilecek. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, "17 yıldır ilçemizde yapılmakta olan kültür, sanat ve şeftali festivalinin yalnızca ismini değiştirerek devam ediyoruz.

Festivalde isim değişikliğine gitmemizin en önemli sebebi şeftali üretiminde yaşanan büyük düşüş. Çünkü son 4 yıldan beri şeftali ağaçlarımız dona yakalanıyor. Bunun neticesinde yüzlerce şeftali ağacı köklenmek zorunda kaldı. Dolayısıyla Kepsut'ta şeftali üretimimiz çok düştü. 5 sene önce yetiştirilen şeftali beşte bire düştü. Bunun için Balıkesir genelinde süt üretiminde ilk 3'teyiz. Hayvancılık olsun, süt üretimi olsun bunları ilçemizde profesyonelce yapıyoruz. Bu sebeple de festivalin adının, 'Süt Festivali' olmasına karar verdik. İnşallah güzel bir festival olur. Türkiye'de belki de bu süt festivalini ilk bizler yapıyoruz. Festivale emeği geçen ve katkıda bulunan tüm süt birliklerine teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN CANKUL'DAN, "PANAYIR" MÜJDESİ
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, ilçede seneler önce açılan panayırın tekrar canlandırılacağını, Eylül ayının son haftasında, "Kepsut Panayırı"nın yeniden kurulacağını müjdeledi. Başkan Cankul, "30 yıl önce çok güzel panayırımız vardı. Ancak, bu zaman içinde kaldırıldı. Biz Eylül ayının son haftasında bu panayırımızı yeniden yapılandırarak geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Panayırımız 'güz panayır' şeklinde düşüyor. 3 gün sürecek Kepsut Güz Panayırı, ilçemizin tanıtımını yapacak ve çevre ilçelerin birbiriyle kaynaşmasına katkıda bulunacaktır" dedi.

YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR
Kepsut, Belediye Başkanı İsmail Cankul ile canlanıyor. Başkan Cankul, Kepsut'ta 2010 yılından itibaren yaz mevsiminde her ay bir etkinlik düzenleyeceklerini, ilçedeki sosyal yaşamı her an canlı tutacaklarını söyledi. İsmail Cankul, "Bu etkinlikleri tabi daha önceden programlayacağız. Kültürel etkinlikler, sanatsal etkinlikler, ticari etkinlikler yapılacak. Bunların hepsi insanımızı belli bir trendde tutacak, ticaretimizi trendde tutacak. Böylece ilçe halkımıza gerek sosyal, gerek ticari alanda yaşamlarına önemli katkılar sağlanmış olacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 11:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?