6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kepsut itfaiyesine yeni araç

Balıkesir'in Kepsut Belediyesi'ne yeni itfaiye aracı alındı. Kepsut Belediyesi, 185 bin TL.'ye son sistem teknolojik donanıma sahip bir itfaiye aracı satın aldı.

Ford Kargo marka kamyonun üzerine Volkan İtfaiye tarafından yapılan 18 metre uzunluğundaki otomatik merdiven özel sepetten kumanda ediliyor. Yeni itfaiye aracın hem kimyasal hem köpük hem de su atabilme özeliğine sahip olduğu bildirildi.

Eski belediye başkanı Kemal Barak'ın görevini teslim etmeden kısa bir süre önce satın aldığı itfaiye aracı sayesinde daha önce müdahale edilemeyen yüksek katlı binalardaki yangınlara artık rahatlıkla müdahale edilebileceği bildirildi. Daha önce Balıkesir'den yardım istenilen yangınların olmaması temenni edilirken, artık ilçedeki yangınlara yeni araç ile doğrudan ve anında müdahale edileceği belirtildi.

TAŞKIN UYARISI
Kepsut Kaymakamlığı, ilçeden gecen Simav ve Kille çaylarının aşırı yağışlar sonucu taştığını belirterek vatandaşları sel ve taşkınlara karşı duyarlı olmaları hususunda uyardı. Özellikle Kepsut'un Simav çayına yakın bulunan köylerindeki vatandaşların daha dikkatli olmaları istenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 10:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?