6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kepsut'ta Polis Haftası kutlaması

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 164. yılı, Kepsut ve Kepsut ilçelerinde de coşku içinde kutlandı.

Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki törenler de coşkulu geçti. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ve halkın da ilgi gösterdiği törene, Kepsut Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı İsmail Cankul, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Baytekin, İlçe Emniyet Amiri Mahmut Güder, İlçe Jandarma Komutanı Lokman Zorba ve sivil erkan katıldı. Polis Haftası nedeniyle okullar arasında düzenlenen, "Polis" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve ödüller verildi.

Polis teşkilatına destek olan işadamlarına teşekkür plakete verilen törende konuşan İlçe Emniyet Amiri Mahmut Güder, 10 Nisan'ın emniyet teşkilatının doğum günü olduğunu söyledi. Güder, "Böyle bir şanlı tarihe sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bugün aynı görev bilinci ve hizmet aşkıyla kanunların verdiği yetkilerle; halka hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Herkes tarafından bilinmelidir ki , Türk polisi hizmet anlayışını hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve kanun hakimiyetini esas alan hizmet çizgisini bugüne kadar en zor şartlar altında yerine getirmiştir ve bundan böyle de asla taviz vermeyecektir. Son yıllarda Avrupa Birliği uyum yasaları içerisinde düzenlenen yapılanmalar doğrultusunda, teşkilatımız da süratle bu düzenlemeleri yapmış, gerekli altyapı ve donanıma süratle uyum sağlamıştır. Sevgili Kepsutlu'lar, sizin polisiniz günün 24 saatinde sizin canınızı ve malınızı korumak için çaba sarf etmektedir. Halkımız en iyiye, en güzele ve en mükemmele layıktır. Kepsut İlçe Emniyet Amirliğinde görevli ben ve tüm personelim, vatandaşın şikayetine, müracaatına ve her türlü konuda yardımcı olacaktır. Bunun için kurumum adına söz veriyorum" dedi.

Kepsut Kaymakamı Mehmet Türköz de huzur ve güvenliğin teminatı olan polis teşkilatının 164. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kaymakam Türköz, "Devletin, örgütlenmiş toplumlarda, vatandaşın düzeninin ve güveninin sağlanması en büyük görevidir. Emniyet teşkilatımız zor koşullar altında üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışmakta, çağın getirdiği değişim ve gelişimlere ayak uydurmaktadır. Teşkilat, son yıllarda gösterdiği gelişme, alt yapı, eğitim düzeyi ve araç gereç bakımından gıpta edilecek noktaya gelmiştir" dedi. Atatürk Meydanı'ndaki törenlerin ardından tüm daire amirleri ve vatandaşlar kortej eşliğinde yürüdü. Kepsut'ta çok sayıda çocuk polis üniforması giyerek polis haftasını kutlarken, etkinlikler akşam yerel sanatçıların verdiği konser programıyla sona erdi.

Dursunbey Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkan Vekili Ramazan Kıymaz, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İlçe Emniyet Amiri Tahsin Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, İGM üyeleriyle siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende konuşan Dursunbey Emniyet Amiri Tahsin Kılıç, "164 yıllık geçmişimizde teşkilat olarak yurdumuzun ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, toplumun huzuru bozmaya yönelik her türlü tehdit ve eylemin karşısında olduk ve olacağız. 164 yılın sonunda her türlü teknik, sosyal, hukuki ve siyasi zorluklara, noksanlıklara rağmen teşkilatımızın gelmiş olduğu nokta gelişmiş dünya ülkelerini dahi kıskandıracak niteliktedir. Örneğin, başkentimiz Ankara'mızda mevcut 289 cinayet dosyasından 288 tanesinin aydınlatılmış olması FBI yöneticilerinin dahi büyük takdirlerini toplamıştır. Bu durum, tüm dünyada örneği olmayan bir başarıdır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?