5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kılıçdaroğlu'na 'kasket' eleştirisi

BAKAN ERGÜN'DEN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA

 

Bakan Ergün, Kılıçdaroğlu'nun kravatsız geldiği kurultayda başına kasket takıp halkçı görünmeye çalıştığını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP'nin yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kravatsız geldiği kurultayda başına kasket takıp halkçı görünmeye çalıştığını belirterek CHP'nin şu ana kadar halkın beklentileriyle uzaktan, yakından alakasının olmadığını söyledi.

Bakan Nihat Ergün bazı ziyaret ve açılışlar için geldiği Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı milletvekili A. Edip Uğur ve Dursunbeyli olan Balıkesir milletvekili Ali Osman Sali ile AK Parti İl Başkanı Adil Çelik olduğu halde burada partililerle görüşen Nihat Ergün, CHP'nin kurultay sonucuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. CHP'nin yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halkçı görünmeye çalıştığını ifade eden Nihat Ergün, "Bu işler kasket takıp kravat çıkarmakla olmaz" dedi.

 

Bakan Ergün, "Şu anda herkes bizim olduğumuz gibi halkla beraber olmaya çalışıyor. 'Şimdiye kadar halkla beraber olamadık, bir kasket takalım, kravat çıkaralım, halkla beraber olalım' diyorlar. Bir kasketle, bir kravat çıkarmakla bu işler oluyorsa çoktan olması lazımdı. Keşke siyasi partilerin hepsi halka yakın olsalar. Biz bundan hiçbir zaman endişe etmeyiz. Bütün partiler halka yakın olsa demokrasi daha iyi işler. Herkes halkı daha yakından hisseder, halkın beklentilerini anlar. Ama şu ana kadar CHP'nin halkın beklentileriyle uzaktan, yakından alakası oldu mu? Bir de, hayret bir şey, bir partinin genel başkanı bir anda bütün kadrosuyla, bütün politikalarıyla beraber nasıl ters yüz edildi ve nasıl silinebildi? Bu ancak CHP'lilerin bilebileceği bir şey. Birçok insan hadisenin nasıl seyrettiğinin bile hızını takip etmekte geç kaldı. Bazıları olayların ne kadar hızlı bir şekilde geliştiğini takip edemediler. Biraz daha vakit var. Zamanın neleri göstereceğini hep beraber göreceğiz" dedi.

 

"BİZ HALKIN DESTEĞİNE SAHİBİZ"
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti'nin büyük oranda halkın desteğini arkasına alan bir siyasi parti ve iktidar olduğunu hatırlattı. "Boş kavgaların peşinden koşacak vaktimiz yok" diyen Nihat Ergün, konuşmasına şöyle devam etti;

"Partimiz Türkiye genelinde büyük bir güce, büyük bir halk desteğine sahip bir parti. Biz de bu desteği hizmetlerle taçlandırmak sevdasındayız. Biz bir hizmet partisiyiz. Boş lafların, boş kavgaların peşinden koşacak bir parti değiliz, zaten öyle de bir zamanımız yok. Memleketin hizmete ihtiyacı var. Bu hizmetleri görmekte bizi görevlendirdiler. Biz de hem ekonomide hem siyasette hem iç politikada hem dış politikada memleketin ne kadar hizmete ihtiyacı varsa onları görmeye çalışıyoruz. AK Parti iktidarları

döneminde eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, her alanda çok ciddi ilerlemeler kat edildi. Bu da halkın görmediği bir şey değil. Halk eğer takdir etmeseydi 2003 kasımında bir kere oy verirdi vatandaş bir daha vermezdi. Şu anda da görüyoruz ki tek başına iktidara gelebilecek sadece AK Parti var. Türkiye'de özgürlük alanı AK Parti iktidarı döneminde genişledi. AK Parti'den önce gak desen suç, guk desen suçtu. Bir şey diyen hapse giriyordu, şu anda bir şey dediği için hapse giren var mı? İnsanlar silah, mühimmat gömmüş, suikast planı tertip etmiş, darbe planlamış, hükümeti devirmeye çalışmış bu adam yargılanıyor. Diyorlar ki AK Parti muhalifleri sindirmeye çalışılıyor. Böyle muhaliflik olur mu? Bir yere bomba atmayı planlamış adam muhalif mi demek? Eğer muhalefet böyle yapılacaksa o zaman demokrasi, hukuk niye var? Madem muhalefet yapacaksan çık meydana gümbür gümbür ne istiyorsan söyle. Müsaade edin de eline silah alan, kenara bomba koyan, ona buna suikast yapmak isteyenler de bırakın yargılansın. Bunlar da suç değil mi?"

 

"HALK BUNLARA İTİBAR ETMİYOR"

Bakan Nihat Ergün, hükümet aleyhindeki hareketlere, muhalif görünümlere halkın itibar etmediğini vurguladı. Referandum ile anayasada tadilat yapılıp Türkiye'de demokrasinin daha da gelişmesini hedeflediklerini belirten Ergün, "Muhalefet ağzına ne geliyorsa söylüyor. Yalan, yanlış, iftira, karalama. Hiç kimse de mahkemede bir şey söylemiyor ama. Eşkıyalık da mı serbest olsun memlekette? Böyle bir şey var mı? Çok şükür ki halk bunlara itibar etmiyor. Türkiye'de hak ve özgürlükler alanı bizim dönemimizde genişledi. Şimdi yeni bir genişleme alanı daha orta çıktı. İşte referandum. Bu Anayasa'da yeni bir tadilat. Amacımız Türkiye'nin demokrasisi genişlesin, çıtası yükselsin. Hukuk devleti olma yolunda daha ileri bir noktaya taşınsın. Mahkemeler bağımsız, tarafsız mahkemeler haline gelsin, siyasetin cirit attığı yerler olmasın. Anayasa da buna göre dizayn edilsin. Hukuk devleti olsun ki demokrasi ilerlesin, hak ve özgürlükler ilerlesin ki aş, iş de olsun" diye konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Dursunbey'deki programının ardından akşam saatlerinde Balıkesir'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2010 Pazar 22:16:00
Güncelleme :23 Mayıs 2010 Pazar 23:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?