5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kıran kırana deve güreşi

KAMYON KASASINDA GÜREŞ KEYFİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl 6. kez düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri kıran kırana geçti. Güreş severlerin birbirinden güçlü 84 devenin mücadelesini heyecanla izledikleri gözlendi.

Ayvalık ilçesinde Belediye ve Deveciler Cemiyeti’nin, ilçenin güzide spor kulübü Ayvalıkgücü yararına ortaklaşa organize ettikleri deve güreşleri büyük ilgi gördü. Ayvalık Sanayi Sitesi yanındaki Kamyoncular Kooperatifi otopark sahasında yapılan güreşlere, Selçuk, Aydın, Germencik, Bodrum Yalıkavak, Torbalı, Dikili, Bayındır, Çanakkale, Edremit Körfezinin çeşitli ilçelerinden gelen pehlivan develer katıldı.

14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’nde organize edilen deve güreşlerine havanın bulutlu ve zaman zaman yağışlı olmasına rağmen binlerce kişinin izlediği güreşlerde, güreş arenasının etrafında tezgâh saçan satıcılardan deve güreşlerini izlemeye gelen vatandaşların bol bol deve sucuğu yedikleri gözlemlendi. Ege Bölgesinin çeşitli ilçeleri ile Edremit Körfezinden Ayvalık’a akın eden deve güreşi severlerin izlediği güreşler adeta bayram havasında geçti.

6.’sı organize edilen Ayvalık Deve Güreşlerine Canbey, Şöhret, Genç Efe, Onur Efe1, Onur Efe 2, Barbaros Kemal, Barbaros Han, Tokmak, Ali Efe, Drej Ali, Reis ve eski adı Savcı olan Türkmenbeyi gibi güçlü develerin kıyasıya mücadelesi damgasını vurdu.

84 devenin kıyasıya mücadele ettikleri deve güreşlerinde en çok merak edilen, Ege’nin ünlü ve pek çok şampiyonluğu bulunan Ulucak’tan gelen Türkmenbeyi ile Ayvalık’ın güçlü pehlivan develerinden Ali Efe’nin mücadelesi nefes kesti. İki güçlü devenin birbirlerine üstünlük sağlayamadıkları mücadele berabere sonuçlandı.

Bazı kaynaklara göre Anadolu’da 930 yıldır yapılan deve güreşlerinin Ayvalık etabında organizasyon ekibinin titiz çalışması sonucunda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı gözlemlendi.

KAMYON KASASINDA GÜREŞ KEYFİ
KAMYON KASASINDA GÜREŞ KEYFİ
KAMYON KASASINDA GÜREŞ KEYFİ
KAMYON KASASINDA GÜREŞ KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 13:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?