3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Kırmızı Palmiye Böceği' toplantısı

Son günlerde turizm bölgelerini tehdit eden 'Kırmızı Palmiye Böceği' ile ilgili Balıkesir'in Edremit ilçesinde değerlendirme toplantısı yapılacak. 

İlçe Tarım Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, 15 Ağustos Cuma günü saat 10.00'da Edremit Ticaret Odası toplantı salonunda 'Kırmızı Palmiye Böceği' ile ilgili toplantı gerçekleştirilecek. Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü tarafından yapılacak olan programda enstitü elemanları tarafından, bölgedeki teknik elemanlar, belediye ve otel elemanları gibi kişilere böcekle ilgili bilinmesi gerekenleri anlatacak. 

İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, "Turizm beldelerinde hemen her işletmenin küçük büyük bahçesi bulunmakta. Bu hastalığın ilk olarak 2005 yılında Mersin'de görüldüğü, ardından da Alanya, Antalya ve Bodrum'da rastlandığı belirtiliyor. Bu böceklerden daha önce Türkiye'de olmadığı, Mısır'dan belediyeler için getirtilen ağaçlarla bu zararlıların da ülkemize girdiği ileri sürülüyor. Edremit Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek olan bu bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına tüm palmiye ağaçları ile ilgilenen vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 19:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?