6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kitap okuma yarışmasına büyük ilgi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Eğitm Gönülleri Derneği (EGDER) tarafından ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen okuma yarışmasına ilgi büyük oldu.

Gençleri ve öğrencileri eğitim-öğretim ve kültürel sahalarda sosyal faaliyetlere teşvik etmek için dernek bünyesinde satranç ve zeka oyunları, test ve soru çözme, resim çalışmaları, kütüphaneden faydalanma, ödev yapma, v.b. etkinlikler düzenlenerek, öğrencilerin kültürel gelişimlerine katkı sağlanıyor.

EGDER tarafından ilk kez kitap okuma yarışması düzenlendi. Kurşunlu Caddesi Eren İş Hanı'ndaki Ufuk Okuma Salonu'nda düzenlenen yarışmaya farklı ilköğretim okullarından olmak üzere 6 ve 7. sınıfta okuyan 64 öğrenci velileriyle birlikte katıldı.

100 temel eserden Robin Hood, İnsan Ne İle Yaşar, Guliver'in Gezileri ve Sefiller adlı 4 kitap belirlenerek, kitapların bir ayda okunması istendi. Yarışma kitaplarda geçen kişiler ve olaylar hakkındaki konulardan test usulü 40 soru sorularak değerlendirildi.

Dernek Başkanı Hasan Savayıl, "Ufuk Okuma Salonu'nda çeşitli etkinler düzenlemeye devam ediyoruz. Başarılı olmak kaydıyla maddi durumu dershaneye gitmeye elverişli olmayan gençlere ve öğrencilere ücretsiz okuma salonundan faydalanma imkanı sağlıyoruz. Okuyan, düşünen ve araştıran nesillerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Dereceye giren öğrencilere bisiklet, cep telefonu ve mp4 çalar ile ödüllendirilmişlerdir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 14:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?