6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kitap seti dolandırıcılığı

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazım Didin adlı baba, üniversiteye hazırlık sınavlarında başarılı bir puan alan kızını tebrik ederek “Kitap seti kazandınız” diyen kişilerce dolandırıldı.

Serbest meslek sahibi Kazım Didin, kızının üniversiteye hazırlık sınavlarına katılarak yüksek bir puan aldığını ve evlerine telefon ederek Milli Eğitim Bakanlığı görevlisi olduklarını öne süren kişilerce, “Kitap seti kazandınız” diye dolandırıldıklarını iddia etti. Dolandırıldıklarını sonradan anladıklarını ifade eden öfkeli baba Didin, “Kızım, üniversiteye hazırlık sınavlarından başarılı bir puan aldı. Geçtiğimiz gün evimize bir telefon geldi ve arayan beyefendi Milli Eğitim Bakanlığı’yla iş birliği yaptıklarını ve görevli olduğunu söyledi.

Kızımın başarısını öğrendiklerini ve bir eğitim seti hediye etmek istediklerini belirtti. Evimize gelmek için bizden randevu alan kişiyi davet ettik ve geçtiğimiz akşam evimize geldi. Yakasında bir görevli kartı bulunan şahıs, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaptıklarını ve sınavlarda başarılı olan öğrencilere, yüzde 10’unu öğrenci, yüzde 90’ını da bakanlığın karşıladığını söylediği ve içinde 10 farklı kitap ile CD’lerin bulunduğu eğitim setini sundu. Bize, eğitim setini 10 taksitle ödeyeceğimizi ve toplam miktarın da155 TL olacağını belirttikten sonra bir satış sözleşmesi imzalattı.

Seti aldık ve daha sonra, merkezlerinin İzmir’de olduğunu öğrendiğimiz özel bir şirket bizimle temasa geçti ve toplam borcumuzun bin 500 TL olduğunu söylediler. Aylık ödeyeceğimiz miktarın 155 TL civarı olduğunu öğrendik. Daha sonra seti geri vermek istedik ve veremedik. En sonunda çareyi, Körfez Tüketici Koruma Derneği’nde aradık. ‘Cayma Hakkı’mızı kullandık ve bununla birlikte, Buca İzmir’de merkezleri olduğunu ve açık adreslerini öğrendiğimiz şirket hakkında Edremit Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Bizim gibi mağdur olan bir çok aile olabilir. Kitap seti kazandınız diye evlerinize telefon gelirse inanmayın” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 17:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?