6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kız kaçırdığı için muhtar olamadı

Yerel seçimde Balıkesir'in Bigadiç ilçesinden köy muhtarlığına aday olup kazanan İsmail Bayar, rakibinin itirazı üzerine 22 yıl önce karıştığı kız kaçırma olayı yüzünden muhtarlığının iptal edildiğini belirterek yapılan haksızlığın giderilmesini istedi.

Bigadiç'in Yörük köyü olan Yağcıbedir köyünde ikamet eden İsmail Bayar, 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerde köyüne muhtar adayı oldu. Adaylığıyla ilgili müracaatında savcılıktan, "Sabıka kaydı yoktur" belgesi alıp diğer prosedürleri de yerine getirdikten sonra resmen aday olan Bayar, 122 oy ile muhtar seçildi. Seçimi kaybeden diğer aday Mustafa Gökmen, Bigadiç İlçe Seçim Kurulu'na gidip İsmail Bayar'ın sabıkalı olduğunu belirterek adaylığının iptal olması gerektiğini ileri sürdü. İtirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu itirazı haklı bulurken, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın da Yağcıbedir köyüne muhtar seçilen İsmail Bayar'ın muhtarlığının iptalini onayladığı bildirildi.

İsmail Bayar, 22 yıl önce bir yakınının karıştığı kız kaçırma olayında kendisinin de yardım etmek suçundan ceza aldığını, 6 ay 18 gün hapis yattığını anlattı. Mağduriyetinin giderilmesini, kazandığı hakkının geriye verilmesini isteyen İsmail Bayar, "Hakkımdaki, 'Adli sicil yoktur' kaydımı Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldım. Ama, 'Arşivde böyle bir kayıt vardır' diyerek muhtarlığı elimden aldılar. Sabıkam yoktu, sadece hakkımda arşiv varmış. Bundan 22 sene önce kız kaçırma olayında yardım ettim. 18 gün ağır cezada, 6 ay da Bigadiç Cezaevi'nde yattım. İki ay önce ehliyet almak için başvurduğumda sabıkam çıkmıştı. Sabıkamın kaldırılması için dilekçe verdim, bunun üzerine sabıkam kaldırıldı. Bir ay önce yaptığım başvuruda, 'Sabıkası yoktur' belgemi aldım. Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdim, kabul edildi. Sonucu bekliyoruz, ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Yağcıbedir köyü muhtarı İsmail Bayar'ın ailesi ve köylüler de olayın şokunu yaşadıklarını, İsmail Bayar'a kazandığı hakları ve iptal edilen muhtarlığının geri verilmesini beklediklerini belirtti. Köylülerin ısrarıyla aday olduğu muhtarlığı kazandığı halde karşılaştığı olayın şaşkınlığını yaşayan İsmail Bayar, her şeye rağmen adalete güvendiğini, muhtarlığının geçerli olacağını düşündüğünü ve bu şekilde bir sonuç beklediklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?