6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kız Meslek Lisesi'nde imza kampanyası

Bandırma'da, Kız Meslek Lisesi öğrencileri ve aileleri, kapatılan Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü'nün tekrar açılması için Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'ne iletilmek üzere imza kampanyası başlattı. 

Öğrenciler, hazırladıkları örnek dilekçede, kendilerinin meslek sahibi olabilmeleri için yüksek öğrenim görmekten başka şansları olmadığına dikkat çekerek, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 3 yıl önce açılan, ancak daha sonra kapatılan Bandırma Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü'nün tekrar açılmasını istedi. Lisede Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü'nde okuyan öğrencilerin tek hedeflerinin yüksek öğrenim olduğunu belirten öğrenciler, kendilerine bu şansın 3 yıl önce Bandırma Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılan bölümle verildiğini, fakat bu imkanının daha sonra ellerinden alınması karşısında büyük üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti. 

Öğrenciler ve aileleri, rektörlüğe gönderecekleri dilekçede, "Genç bir nüfusa sahip olan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla kızlarımıza eğitim imkanı sağlamak için kampanyalar açan ülkemizde, bu imkanın genç kızlarımızın elinden alınmasına inanamıyoruz. Bilimin ve teknolojinin çok önemli olduğu çağımızda, gençlerin bilgi ve beceriyle donatılarak yetiştirilmelerini istiyoruz. Üniversitelerimizin de aynı duygu ve düşüncede olduğuna gönülden inanıyor ve bu üzücü kararın tekrar gözden geçirilerek düzeltileceğini umuyor ve bekliyor" ifadelerine yer verdi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 14:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?