7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kız öğrenciler ergenliği öğrendi

Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kız öğrencilere ergenlik dönemi anlatıldı.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde 6 ve 7. sınıf kız öğrencilere verilen konferansta, emekli sağlık meslek lisesi öğretmenlerinden Sevim Çamlıbel, sağlıklı ve bilinçli gençler yetiştirmek için anne ve babalara da önemli görevler düştüğünü belirtti.

Çamlıbel, "Ergenliği konuşmak için çocuğunuzun size soru sormasını beklemeyin. Ergenliğe girdiğine dair sinyaller veriyorsa bu iletişim kurmak için bir fırsattır. Çocuğunuzla yüz yüze ve açık konuşmanız en iyisidir.Kız çocuğunuz varsa, ilk adetini görmeden önce onunla mutlaka konuşmalısınız. Adet görme 9-13 yaşları arası başlayabilir. Bilgilendirmeden, soru ve kuşkuları giderilmeden adet görmesi onun için ürkütücü ve kafa karıştırıcı olabilir. Elbette her şeyi bilmek zorunda değilsiniz, ihtiyaç duyduğunuzda sağlık kuruluşlarına başvurmaktan, çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlardan yardım isteyin" şeklinde konuştu.

Karagözoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Nazmi Anbarlıoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda velilere belge verildi. Bu tarz toplantıların her il ve ilçede düzenleneceği öğrenildi

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 12:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?