5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kızılay Çin'e yardıma hazır

TÜRK KIZILAYI'NDAN ÇİN'E YARDIM UÇAĞI

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Çin'e yardım etmeye hazır olduklarını belirterek, "Daha olay gecesi Çin Kızılhaçı'nı arayıp yardım teklifinde bulunduk, yanıt bekliyoruz" dedi.

Balıkesir Üniversitesi'nde düzenlenecek bir panele katılmak üzere Balıkesir'e gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Derneği Balıkesir Şubesi'ni ziyaret etti. Küçükali, Çin'de yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığı bildirilen 7.1 büyüklüğündeki depremin ardından yardım için harekete geçtiklerini söyledi. Çin Kızılhaçı'nın deprem felaketiyle alakalı henüz dünyadan yardım talep etmediğini belirten Küçükali, "Biz Türk Hava Yolları'ndan bir kargo uçağı ve içindeki malzemeleri hazırladık. Çin Kızılhaçı'ndan yardım teklifimizin karşılığını bekliyoruz. 'Gelin bize yardım edin derse' gideceğiz. Bizim aramızda böyle bir anlaşma var. Karşı taraf yardım talebinde bulunmadı mı o ülkeye zorla giremeyiz, usul böyledir, girilmez. Onun için şimdi onlar da kendileri tetkik ediyorlar. Eğer uygun düşerse biz hazırız, malzememiz de hazır, kargo uçağı ile Çin'e varmış olacağız. Biz hemen gecenin o saatinde yardım teklifinde bulunduk. Onlar da bizim bu talebimizin karşılığında, 'Biz sizi arayacağız' dediler. Bu sabah tekrar bir görüşme temin edildi, yapılan o görüşmenin akabinde de, 'Dünyadan henüz yardım talebinde bulunmuyoruz, biz kendi imkanlarımızla bunu çözebiliriz. Eğer çözemezsek gayet tabii ki Türk Kızılayı'nın yardımını isteriz' dediler. Bizim Çin ile çok iyi münasebetlerimiz var. Çin Kızılhaçı'yla kardeşlik ilişkilerimiz, dostluklarımız var. Birbirimize çok sık gelip gideriz, o nedenle bu meseleleri de aramızda çok rahat konuşuruz. Ben buradan sizin vasıtanızla Çin'deki insanların uğramış oldukları bu afetten dolayı ölenler için başsağlığı, hayatta olan hastaları için de şifa diliyorum. İnşallah bir daha ne onlar ne de dünyanın başka ülkesi böyle bir felaketle karşılaşır" dedi.

Küçükali, depremin aslında korkulur bir şey olmadığını ancak dünyanın çok derin nefes aldığı zaman korkuya yol açtığını belirtti. Balıkesir'deki temas ve incelemelerini süren Tekin Küçükali, öğleden sonra üniversitede düzenlenecek, "1. Toplum Liderleri" konulu panele konuşmacı olarak katılacak.

TÜRK KIZILAYI'NDAN ÇİN'E YARDIM UÇAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 13:37:00
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?